Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolega mat ma powyżej to samo info ale chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem że to nie dział do oceny aut.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Pete, weź trochę na wstrzymanie bo grozą wieje od twoich powstańczych postów.

Wytłumacz grzecznie koledze, bo pewnie szuka swojego pierwszego autka z szachownicą. Działa w afekcie :cool2:

Opublikowano

Posiadam E46 318i 118km z listopada 99' jestem w stu procentach zadowolony z tego autka. 118km wystarczy na bezpieczne poruszanie się po drogach nie będąc do tego zawalidrogą. 2, 3 a nawet 4 bieg jest dosyć dynamiczny co pozwala dynamiczny start oraz sprawne poruszanie się. Prędkość maxymalna też niczego sobie 200 poleci także na Polscie drogi to nawet za dużo. Autko jest wygodne a wersja z szyberdachem umożliwia miłą podróż podczas upalnych dni :) Seryjne radio BMW i głośniki są zadowalające oraz idealnie pasują do deski rozdzielczej. Wielu z was powie że 118km to padaka, że to nie lata, że jest bez polotu a mając większy silnik spalanie jest porównywalne.. Teoretycznie jest w tym sporo prawdy ale w praktyce wiadomo że noga jest ciężka, gdy ma się do dyspozycji BMW :) Także lepiej jest mieć autko o mniejszym silniku a różnice w spalaniu wydać na porządne części aby cieszyć się autkiem przez długie lata (zależy to od zasobności portfela, wiadomo) Autko jest bardzo bezpieczne (raz wracając na letnich oponach, złapał mnie śnieg i przy prędkości 80km/h auto postawiło bokiem, na szczęśnie szybka reakcja systemu ASC uratowała mnie przed starciem z bandą :) ).

Autko fajnie się prowadzi a powiedzenie (Będziesz Miał Wydatki) to jak najbardziej stereotyp.. Pomimo 2 lat esploatacji tego autka, koszty esploatacji nie przekroczyły 2tys zł także albo mam jakiś mocny egzemplarz albo poprostu umiem użytkować taki samochód. Bardzo chwalę silnik w tym modelu, jest bardzo cichy (nie raz stojąc na światłach zastanawiałem się czy auto jest w ogóle odpalone hehe) No i oczywiście nie polecam gazu.. BMW w gazie to tak jak bym założył sweterek, skóre a na dole miałbym dres.. Wybaczcie mi ale gazowanie eleganckich i prestiżowych aut takich jak BMW, Mercedes czy Lexus jest niesmaczne.. już lepiej jest mieć dwa autka np. jakiegoś zagazowanego francuza (bez obrazy dla użytkowników francuzkich aut, podaje tylko przykład) na dojazdy do pracy i BMW na weekend, bądź jakąś wakacyjną podróż (tak to widze). Podsumowując E46 318i jest jak najbardziej godnym polecenia samochodem dla właściciela z średnio zasobnym portfelem, ktory ceni luksus, osiągi oraz czerpie przyjemność z jazdy. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pete, weź trochę na wstrzymanie bo grozą wieje od twoich powstańczych postów.

tia.typowa gadka z ziem odzyskanych :wink:

starej daty ojciec mego kumpla z Breslau na dzień dobry zamiast piątki do przybicia powiedział że z tego miasta cegły kradli do stolicy na odbudowę :mrgreen:

a każdy chyba czyta co powyżej napisano, chociaż 1 post.

Opublikowano

Z ziem odzyskanych mowisz?

Historia rozne kola zatacza i ta Wroclawska tez zatoczyla swoje, o czym pewnie wiesz, skoro historie znasz.

Co do cegiel, to nie wiem, u nas cos tam jeszcze poniemieckiego stoi, widac nie byly potrzebne. Do Wroclawia zwieziono troche dobytku z Lwowa, po wojnie.

Tak generalnie to nie mam urazy do Warszawiakow. Mnie tylko razi ich poczucie wyzszosci moze nad innymi pobratyncami, okazywane na kazdym kroku. Paru znam i te przypadki sie mnoza niestety.

Co do powstania, opisanego i dni chwaly, to nawet historycy sa podzieleni w tej kwestii, ale kazdy z czegos tam dumny byc moze.

Mniejsza o to ;).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

akurat Lwów do kacapów szedł po ściemie w Jałcie to i prawidłowo.

a propo's lansu to ci co w kartoflach furmankami po wojnie zostali przywiezieni do wielkich budów socjalizmu typu FSO albo nowowarszawscy tacy są.

zakładam że prawdziwego nie poznałeś i dlatego takie opinie.

też to spotykam na co dzień.

60% populacji tutaj to wichura wystarczy po rejestracjach sprawdzić lub metryce :mrgreen:

prawdziwi się nie lansują bo nie mają kompleksów i wywyższać się nie muszą.

lepsze Powstanie bo nikt nie wiedział że na wyru... ruscy i angole , niż kolaboracja, szmalcownicy albo tak jak krakusy w 44' którzy za marmoladę kopali masowo i bez przymusu rowy przeciwczołgowe i okopy w odpowiedzi na obwieszczenie hansa franka.

a co do kolesi którzy wrzucają tu fury do oceny to chyba się zgodzisz że nie to miejsce :D

pzdr.

Opublikowano

Witam

Rozważam sprowadzenie rozbitej e46 M3. chodzi o coś tego typu: http://www.zeszwajcarii.pl/2013/04/23/216744/ . Na tej stronie co pewien czas pojawiają się m3 i z tego co dowiedziałem się od osoby prowadzącej stronę osiągają naprawdę atrakcyjne ceny. I tu pytanie do forumowiczów, czy ktoś kojarzy tę firmę, ma jakieś z nią doświadczenie opinie? bo internet niestety milczy. No i czy w ogóle jest sens się w taką zabawę pakować?

Opublikowano

Witam Wszystkich serdecznie!

Poszukuje jakiegoś ładnego egzemplarza e46 po lifcie w sedanie bądź coupe (dobrze wyposażonego) za +-20k najlepiej w benzynce 2.0-2.5. Jak ktoś jest na bieżąco z ogłoszeniami i okazjami to poprosiłbym o kontakt na PW. Chciałbym kupić egzemplarz w miarę pewny swojej przeszłości i taki który mi długo posłuży.

Pozdrawiam serdecznie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukaj tutaj:

viewforum.php?f=5

ale zapomnij o chociaż przyzwoitym polifcie 320i/325i w tej cenie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jak macie jakieś kontakty do znajomych co ciągną od Niemców i zaufani ludzie to zawsze możecie coś doradzic xD

A za wszystkie uwagi dzięki ;)

P.S. Co powiecie na temat aut z Włoch?

Opublikowano

Ze sa 4 razy bardziej oklepane niz niemieckie, co skutecznie niweluje plus jakim jest niby lepsza blacharka z uwagi na slabsza zime.

Generalnie wlosi bardzo nie dbaja o samochody.

Opublikowano

Dzien dobry. Przymierzam sie do zakupu e46 320 d z konca produkcji ( 2004-2005 ) w sedanie. Do tej pory jezdzilem a3 2000r 1,9 tdi 90 km. Zrobilem nim 25 kkm w ciagu 15 miesiecy. Co mi sie zdarzylo w audi wymienic to wiadomo, filtry, klocki, a z tych drozszych to cale przednie zawieszenie. Koszty przez te 15 miesiecy szacuje na ok 3-4 tys.

Mam jakies 25 tys przeznaczone na samochod.

Chcialbym sie od Was dowiedziec jak wyglada trwalosc tego silnika oraz generalnie calego auta ( przypominam 2.0 D 150km ). W gre wchodza wylacznie diesle nieslabsze od tego. Przegladalem wstepnie oferty i widze ze po 23-24 juz mozna kupic z tego roku w M-Pakiecie. Nie za bardzo jeszcze orientuje sie jakie e46 mialo wyposazenie, takze fajnie, jeslibyscie pomogli tez w tej kwestii :)

Przegladalem posty ludzi i czesto czytam, ze lepiej szukac u zachodnich sasiadow :)

Prosze o pomoc, pozdro mega

Opublikowano

Co do trwalosci i innych rzeczy, o ktore pytasz, to bylo juz o tym tyle razy, ze szkoda sie powtarzac.

Znajdziesz tez w googlach wpisujac e46 typowe usterki.

Kazdej marki auto lepiej szukac u zachodnich sasiadow. Co nie znaczy, ze nie kupisz w Polsce zadbanego auta, np od kogos z forum, w dziale gielda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2004 rok w m-pakiecie na pewno nie, tzn. nie będzie zadbany, bo kupić zapewne się da :wink: za tyle szukałbym krajowego 2002/2003, w posiadaniu jednej osoby jakieś 2 lata chociaż.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam, noszę sie z zamiarem zakupu 3ki, silnik jaki by mnie interesował to benzyna. Pojemnośc od 2.0 w górę, widzę że generalnie nie jest to najgorszy wybór ale jednak bardziej polecane są wersje 323 lub 328. Jako że moje doświadczenie w tym temacie jest nikłe to mam pytanie ile powinien taki w miarę zadbany egzemplarz 323/328 kosztować, rocznik powiedzmy 99/00?
Opublikowano
maniek mowisz o 02/03 w M-Pakiecie tak ? Bo teraz sie pogubilem. Tzn mi najbardziej sie podobala wersja z polowa drewnianej kiery trojramiennej i drewnianymi wykonczeniami na desce rozdzielczej.
Opublikowano
Witam, noszę sie z zamiarem zakupu 3ki, silnik jaki by mnie interesował to benzyna. Pojemnośc od 2.0 w górę, widzę że generalnie nie jest to najgorszy wybór ale jednak bardziej polecane są wersje 323 lub 328. Jako że moje doświadczenie w tym temacie jest nikłe to mam pytanie ile powinien taki w miarę zadbany egzemplarz 323/328 kosztować, rocznik powiedzmy 99/00?

15-18 tys zł

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Wszystko kosztuje tyle, ile ktos za to chce, a ktos inny bedzie chcial zaplacic.

Kolega 4,5 roku temu z podworka od Niemca kupil E46 320d touringa z 2004r. Wtedy mial kolo 150tkm. Cena euro byla dobra i fakt, ze bral od wlasciciela, ktory juz mial nowa trojke spowodowaly, ze dal 35tys. Jak popytasz teraz to niektorzy twierdza, ze po tych 4,5 nie idzie kupic zadbanej E46 ponizej 30tys.

Oczywiscie nie jest to prawda.