Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Autor , wbij poczytaj porownaj ceny , http://czescidobmw.pl , ja dosc czesto kupuje tutaj , jak i na allegro na stronie http://czescidobmw.pl/ jeszcze sie nie zawiodlem a co najlepsze wszytsko orginal obsulga super wysylka ekspresowa :) ceny niskie , duzo duzo taniej niz u mnie w hurtowniach typu Gordon , intercars , Niedzialek .... a w dodatku sie nie znajaj , problem mieli u mnie ze bmw ma 1.9 benzyne i wcisak mi ze nie ma takiego haha ale mialem polewke musialem sie rozlaczyc bo ruszyl mi gula frajer ...

koplet gum,tulej , tulej plywajacych wszystko wszytsko na tyl ostatnio kupilem do siebie 450 zl ,bez amorkow , i sprezyn bo to dobre ;) . Kupilem do tego poduszki na amorki tyl 30x2 zl Meyly HD na allegro koszt robocizny 350 zl , Olej 100 zl 5 litrow Valvoline , Filtr oleju 18 zl Filtr paliwa 80 zl Filtr powietrza groszowe sprawy , olej w skrzyni MTF 2 75w 1,1 l 80 zl wymiana tego 80 zl ,

Opublikowano
nie biore pod uwage nawet e46 z 2004 2.8 silnik

Nie bierzesz, bo takiego silnika w 2004 roku nie ma. Koledzy robią sobie trochę jaja :8)

czli co kazde e46 do 15 k to szrot ?

Szukasz, umawiasz się, oglądasz kilka e46 323i z lpg za te pieniądze i będziesz wiedział, jaki stan za taką cenę można kupić.

Ostatnio był wątek o cudownym 320i przed liftem za 16k. Ja mówiłem, że paździerz i zostałem wyzwany od 68-latków, emerytów, przedszkolaków (wiem, jedno z drugim się kłóci :8) ). A na koniec autor tematu pojechał obejrzeć auto w realu i zdał relację, że źle spasowane, rdza na progach, zajeżdżone i nawet nie oglądał wnętrza, bo nie było sensu.

na łańcuszku wszystkie bmw po '92 :cool2:

Nieprawda.

Opublikowano
dzieki wszystkim za odpowiedzi . czyli wnioski ktore mi sie nasuwaja to takie ze albo uda mi sie dopasc jakis dobry egzemplarz albo dac sobie spokoj z kupwaniem jakiegos niepewnego szrota ;D i jesli kupie zadbany egzemplarz to wtedy bede zadowolony z niego :D
Opublikowano

Witam

Przymierzam się do zakupu e46 i mam pytanie odnośnie silnika M54B25TU co o nim sądzicie ? I jeszcze jedno jak myślicie co miał autor na myśli pisząc "Auto posiada: - silnik 2500 M54B25TU z podwójnym Vanosem, wyhamowane na 172kM, zwiększony moment obrotowy 245Nm "

Opublikowano
dlatego też zwróciłem na to uwagę .Czy może być ograniczona moc np. elektronicznie ( tylko po co ? ).I z racji mojego szczęścia do nietypowych silników - co kupie to okazuje się jakiś wynalazek- jakieś opinie na temat tego motoru?
Opublikowano
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale nie znalazłem odpowiedniejszego , czy znacie jakiś godny polecenia warsztat w Rzeszowie ( oprócz ASO ) na sprawdzenie przed zakupowe e46 ?
Opublikowano
byłem zobaczyłem zapomniałem.... Silnik jest przełożony z angola a tam podobno ograniczają moc żeby płacić mniejsze podatki czy coś tam .Nieważne składaka nie chcem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale nie znalazłem odpowiedniejszego , czy znacie jakiś godny polecenia warsztat w Rzeszowie ( oprócz ASO ) na sprawdzenie przed zakupowe e46 ?

Tu masz odpowiedni dział:

viewforum.php?f=10

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
podatek jest od pojemności a nie mocy chyba ??

Od 2001 roku podatek w UK jest od od emisji spalin (czyli ściśle powiązany z pojemnością i rodzajem paliwa).

Opublikowano
podatek jest od pojemności a nie mocy chyba ??

Od 2001 roku podatek w UK jest od od emisji spalin (czyli ściśle powiązany z pojemnością i rodzajem paliwa).

dokładnie np prius ma tax road 0 F natomiast bmw e60 530d bez dpfa 270 F , a np 118D z dpfem tylko 30 F rocznie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
szczerze nie znam się na tym powtarzam to co usłyszałem.Samochód piękny ale dużo braków no i pierwszy raz jechałem z taką mocą a czułem jakbym jechał 1.8 zero frajdy zero banana :? Mam tylko nadzieje , że tak trafiłem a zdrowe BMW z takim motorem odrywa ręce od kierownicy.Także szukam dalej choć dużego wyboru w benzynie nie ma :(
Opublikowano
szczerze nie znam się na tym powtarzam to co usłyszałem.Samochód piękny ale dużo braków no i pierwszy raz jechałem z taką mocą a czułem jakbym jechał 1.8 zero frajdy zero banana :? Mam tylko nadzieje , że tak trafiłem a zdrowe BMW z takim motorem odrywa ręce od kierownicy.Także szukam dalej choć dużego wyboru w benzynie nie ma :(

powiem szczerze że bardzo wiele osób tak naprawde nie wie jak przyzwoicie jeździ auto z tym silnikiem , większosć ma padaki i mysli że tak poprsotu musi być ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Albo M52TUB25 (rzeczywiście tylko 170 koni), albo zarżnięte M54B25 (bardziej prawdopodobne).

Nawet M52TUB25 ma kopa jak jest zdrowe. Takze prawdopodobnie zarzniete to auto i tyle.

Dobrze zrobiles nie ladujac sie w to bagno.

Opublikowano
M52TUB25 zdrowe ma kopa całkiem całkiem. Idzie równo od dolu aż do odcinki. Bardzo dynamiczny i elastyczny silnik. Koni niby nie tak wiele, ale wysoki moment.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Witam, jestem w 100% świeżak ale mam bardzo konkretne pytanie.. ponieważ nigdy wczesniej nie byłem posiadaczem auta marki BMW chce wiedzieć na co zwracac uwagę przy zakupie a powiem konkretnie bo chce tylko 1 określony typ i nie zgodze się na nic innego moge być i poł roku bez auta szukając go konkretnie e46 w latach 2002-2004 coupe tylko i wyłącznie manual 3.0 benzyna.. pytanie jak sprawdzić czy silnik jest zdrowy ? mam na nie 30.000zł + opłaty licze na naprawde zadbaną sztukę.. ale raz ze mało tego u nas.. dwa.. chcę na wypasie... czy warto szukać za granica ? jakie mogą być koszty opłat przy ściąganiu z tym silnikiem ?