Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o tym BMW??

Mam Vin-WBADP81090GW40318

link do ogłoszenia

Szukałem na forum czy już nie było, ale nie było chyba bo nie znalazłem nic po tym VINie...

Jak dla mnie wygląda ok, mogłbym nawet pojechać, tylko niepokoi mnie kraj pochodzenia, bo mam w rodzinie handlarzy i wiem jakie są auta z Francji itd. Więc wpierw proszę o Wasze opinie... ;)

Dzięki z góry za wszelkie info/spostrzeżenia

Opublikowano

Dane pojazdu

Wartość

Numer podwozia WBADP81090GW40318

Kod typu DP81

Typ 530D (EUR)

Typoszereg E E39 (2)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF RIPS DIAGONAL/ANTHRAZIT (F4AT)

Data prod. 2002-04-29

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S386A DACHRELING Reling dachowy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S970A BUSINESSPAKET Pakiet Business

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

W końcu wrzucone auto w cenie adekwatnej do cen na rynku. Napewno nie ten kolor (kwestia gustu :cool2: ), przy jakiejś małej przygodzie jeśli dojdzie do malowania to niestety będzie widać - chyba że będzie cieniowowanie itd.

Jeśli nie ogranicza Cię mocno budżet dołóż ze 2/5tpln i będzie miał solidne wyposażone e39 :)

Właściciel pisze kraj pochodzenia francja, a literatura pokładowa niemiecki... :?: Sam jestem ciekaw o co chodzi.

Nic więcej niepokojącego nie widze, chyba że dużo bardziej doświadczeni koledzy coś wypatrzą :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz już wiem dlaczego jeździ tyle czarnych BMW - po prostu każde jest wcześniej czy później malowane i czarny łatwiej jest zrobić u partaczy ;) Dlaczego nie ten kolor? Przecież nie każdy kupuje samochód z myślą o stłuczkach i lakierowaniu. Do tego łatwiej poznać jak coś się działo w przeszłości. Mi się jeszcze nie zdarzyło zrobić na aucie choćby rysy a jeżdżę 13 lat. Jaśniejszy kolor od czarnego jest natomiast dużo łatwiej utrzymać w czystości, bo na czarnym widać wszystko - od zacieków po deszczu przez kurz po ptasie odchody. Na jaśniejszym nawet jak jest nieumyty nie rzuca się to w oczy aż tak bardzo. Czarny samochód kupię dopiero wtedy jak się dorobię "garażowego lokaja", który codziennie będzie mi go pucował. W innym przypadku szkoda prądu na czarne auto, które chwilę po umyciu jest już brudne i to razi. Zwłaszcza w naszym klimacie gdzie przez 2/3 roku padają deszcze, jest chlapa w zimie itp. W takiej np. Hiszpanii już wygląda to nieco inaczej, bo tam mają więcej suchych i słonecznych dni.
Opublikowano

Urzekająca opowieść.

W ramach uściślenia - jeśli ślepe babsko wjechało mi w bok czarnego auta (jeżdżę lat 14), to jestem bez sensu, bo:

1. posiadam czarny samochód

2. jestem słabym kierowcą, bo zamiast zjechać do rowu, dałem się walnąć

:?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiadomo, że nie wszystkich zdarzeń da się uniknąć, ale próbować trzeba. Ja np. codziennie mam okazję wjechać w jakąś miernotę na szosie i mimo, że kolizja nie byłaby z mojej winy to szkoda mi samochodu, więc wolę przewidywać i unikać niebezpiecznych sytuacji zamiast potem bujać się z lawetami, policjantami, lakiernikami, blacharzami itp.

P.S. Może gdybyś miał jasny samochód (lepiej widoczny na drodze) to babka by Ci nie wjechała w bok ;)

Opublikowano

Z jednej strony przewidujesz i unikasz, z drugiej nie wszystkich zdarzeń da się uniknąć, hm.

Dajesz takie rady, jakbyś ty jeden wolał przewidywać, bo auta szkoda, a reszta to tylko zamyka oczy i dzida.

Każdy tak mówi, dopóki sąsiad na parkingu biegów nie pomyli. Wtedy można tylko żałować, że nie kupiło się auta w kolorze żółtym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z jednej strony przewidujesz i unikasz, z drugiej nie wszystkich zdarzeń da się uniknąć, hm.

Dajesz takie rady, jakbyś ty jeden wolał przewidywać, bo auta szkoda, a reszta to tylko zamyka oczy i dzida.

Każdy tak mówi, dopóki sąsiad na parkingu biegów nie pomyli. Wtedy można tylko żałować, że nie kupiło się auta w kolorze żółtym.

Przewiduję i póki co unikam, ale jestem świadomy, że być może wcześniej czy później nie uda mi się uniknąć kolizji. Dlatego nigdy nie mówię nigdy :D Faktem jest, że większość kierowców ma małą wyobraźnie, kiepsko przewidują, słabo znają przepisy i jeszcze gorzej panują nad swoim pojazdem, ale znam też wielu świetnych kierowców, którym coś tam się przytrafiło...bo czasami nie da się inaczej. Stąd taka a nie inna opinia.

Opublikowano

s0nar z całym szacunkiem ale czytaj ze zrozumieniem dodałem kwestia gustu. Jakbym miał lokaja garażowego to bym po roku oddał auto do lakierowania po codziennym pucowaniu. Mi się wydaje, że mycie auta to sama frajda dla posiadającego i nikt nie zrobi tego lepiej(czyt garażowy cieć) niż sam właściciel. Ja mimo swojego krótkiego życia dużo widziałem na drodze - pracowałem jako przedstawiciel. Trzeba spodziewać się wszystkiego. Może ty nie porysujesz swojego auta, ale może ktoś Cię wyręczy i zrobi Ci niespodzianke pod sklepem.Ciężko jest dobrze polakierować auto w kolorze srebrnym czy to robi partacz czy dobry lakiernik - bo niestety bardzo dobrych lakierników jest jak na lekarstwo no chyba że samozwańcy.

Wracając do auta to szkoda, że brak skór i NAVI - myślę że jak tej klasy auta to standard. Weź auto do ASO niech Ci wszystko sprawdzą - koniecznie wtryski turbine oraz pompe CR - jeśli wszystko będzie miało parametry bierz. Blachy wyglądają zdrowo.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, chyba umowie sie i pojade, ale napewno nie kupie trupa za 10 tys. Jak moj kolega i szczyci sie ze ma e39. Smieje mu sie w twarz:)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Nie, no to wcale nie jest Pan Handlarz...

To lubi BMW - bo ma drugie na sprzedaż...:

http://otomoto.wp.pl/bmw-525-C25385759.html

Szkoda, że sprzedaje ćwiartki na allegro... Jak również wszystkie części z e39...

Nie, no to wcale nie jest handlarz...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NeU-I3Dq8IsJ:autohandel-sucha.otomoto.pl/bmw-525-czesci-e39-525d-530d-radom-C25205211.html+&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&lr=lang_pl&client=firefox-a

ĆWIARTKA PRAWY TYŁ VOLVO S80 (2461438090) - Allegro.pl ...

Do tego handluje anglikami...

http://www.fakty.polgratka.pl/news/16/155379/BMW_525_czesci_e39_525d_530d_RADOM_2002.html

To teraz myśl...