Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie rozumiem to wy wlaczacie grzanie lusterek wraz z tylna szyba? czy nie bo ja tak zalaczam w swoim ,lecz u mnie tylko lusterko pasazera dziala, a znow ostatnio byla niska temp i grzaly oba. Juz nic nie rozumiem z tego. :mad2: :mad2:

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118

Opublikowano
JUz sciagalem wklad i sprawdzalem styki ,lecz nie dalo to zadnego rezultatu,a wczoraj rano sprawdzalem lusterka w temp 7 stopni i rzeczywiscie podgrzewaja sie automatycznie bez wlaczania tynej szyby, tyle ze u mnie tylko od pasazera hehe. Pozdrawiam

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118

Opublikowano
Podlaczalem i nie ma nic. Ale sprawdze rano bo dzis w nocy ma byc -3 ,wiec jesli ponizej +3 podgrzewaja sie oba to moze cos ncs-em by trzeba zmienic. Juz sam nie wiem.

Damian3619

GG 43888118

• 10 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W przypadku E8x wszystko zalezy jakie masz lusterka:

-3 pin wtedy jest bezpiecznik, w zaleznosci od roku produkcji auta

F21 do 07/2009

F66 po tej dacie

-5 pin wtedy idzie ogrzewanie do modulu JBBF i nie ma osobnego bezpiecznika od tego.

Zazwyczaj uszkodzone jest szkło.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dkleilo mi sie szklo od tego plastiku pod spodem. wyjalem wklad, odlaczylem szklo od tego plastikowego podloza. mata grzewcza jest zatopiona w tym plastikowym podlozu. wiec nie ma fizycznej mozliwosci uszkodzenia. oczyscilem plastik, oczyscilem szklo, przykleilem klejem do szkla. wszystko super, ale teraz nie grzeje. i nie wiem czy cos uszkodzilo sie w czasie klejenia, czy tam nie mozna stosowac zadengo kleju nie wiem jak to szklo bylo sklejone z podlozem, ale tam bylo doslownie odrobine kleju przy gornej krawedzi, poza tym nie bylo nic. moze wlasnie tam w tym klejowym sladzie byly jakies kable? moze cos wystawalo... nie przyszlo mi do glowy, ze cos moglo tam byc. w kazdym razie wklad nie grzeje. i zastanawiam sie co sie moglo stac. chyba nie pozostanie nic innego jak kupic nowy wklad.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prosto wklad sprawdzic. Miedzy dwa piny od grzania przykładasz miernik ustawiony na mierzenie rezystancji. Ma byc kolo 20 Ohm jesli jest sprawne grzanie. Jak masz zwykle listerko to zamiennik kosztuje grosze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam zwykle lusterko i pewnie skonczy sie nowym wkladem. zastanawiam sie tylko co mozna bylo spieprzyc przyklejeniem lustra do plastiku... jutro jeszcze sprawdze czy kabelek sie nie odpial, ale szczerze watpie...
Opublikowano (edytowane)

Podgrzewanie lusterek załącza sie z automatu ( nie ma jak tego przestawiać ręcznie bynajmniej a czy można przekodować ..hmm..nie wiem ) przy temperaturze w zależności od modelu auta od 3-5 stopni celsjusza.Tak jest w każdym BMW 9apps

cartoon hd

Edytowane przez teampades
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mozesz wymusić aby lusterko dzialalo zawsze, jesli masz automatyczne przednie wycueraczki. Jeśli masz to wlaczenie automatu wycieraczek uruchomi grzanie lusterek.