Skocz do zawartości

[e46] 320d 136km pogoroszony rozruch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie świec żarowych rozruch silnika jest tragiczny, wczesniej odpalal praktycznie odrazu

teraz mam 3 nowe swiece i jedna została urwana, wiec jest niepodlaczona, mechanik mowi że 2 byly spalone wiec teraz logcznie myslac mam 3 sprawne a pali gorzej niz na 2. a sadze iz na mrozie wogóle by nie odpali - teraz temperatura ok 12st. Co może być przczyna?

Opublikowano

przecież teraz świece przy odpalaniu nie są używane. One nie mają wpływu na odpalanie silnika do około zera stopni.

Więc skoro wiesz że to nie pompa to co według ciebie ?

szukam
Opublikowano

Chlop sciagal kolektor zmienil swiece i tu bym szukal przycYny

Wczesniej bylo super nie sadze iz pompa nagle padla na postoju, byc moze cos Z ta komprrsja albo zle swiece nie wiem nie znam sie a propo swiec jakie maja byc to mu powiem, roZruch ogolnie jest slaby nawet na cieplym

I dziwi mnie to szarpbiecie przy odpalaniu

Opublikowano

Miałem podobny przypadek w M47 kiedy auto po przyjeździe od mechanika miało podobne objawy. Okazało się, że mechanik "przygniótł" wężyk powrotny z 1ego wtryskiwacza do zaworu powrotnego na pompie za pomocą KOLEKTORA SSĄCEGO!!! :shock: Trudno cokolwiek powiedzieć w Twoim przypadku, bo nie jest możliwe by tak nagle nawaliła pompa. Co do świec żarowych to dla M47 i M47N są różne wersje. Dla Naszego (M47) są pełne - właściwie nie mam pojęcia do czego ta grawerka, natomiast w M47N to jest. Zobacz:

http://images48.fotosik.pl/456/0a9bf75e8eb8cf02m.jpg

Ciekawe czy nie rozpieprzył wiązki CAN (okablowanie dla wszystkich elektrycznych podzespołów do DDE)? Ehh... daj znać o diagnozie problemu.

Opublikowano
Miałem podobny przypadek w M47 kiedy auto po przyjeździe od mechanika miało podobne objawy. Okazało się, że mechanik "przygniótł" wężyk powrotny z 1ego wtryskiwacza do zaworu powrotnego na pompie za pomocą KOLEKTORA SSĄCEGO!!! :shock: Trudno cokolwiek powiedzieć w Twoim przypadku, bo nie jest możliwe by tak nagle nawaliła pompa. Co do świec żarowych to dla M47 i M47N są różne wersje. Dla Naszego (M47) są pełne - właściwie nie mam pojęcia do czego ta grawerka, natomiast w M47N to jest. Zobacz:

http://images48.fotosik.pl/456/0a9bf75e8eb8cf02m.jpg

Ciekawe czy nie rozpieprzył wiązki CAN (okablowanie dla wszystkich elektrycznych podzespołów do DDE)? Ehh... daj znać o diagnozie problemu.

Inpa nie pokazuje błedów , weżyki sciagał bo miał sprawdzic przelew, może coś źle poskaladał albo wezyk pękł czy coś.