Skocz do zawartości

320d- dziwny problem z komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem, mianowicie, mialem do przejechania 266km zatankowalem 17,5 litra i bylo 520km. Po przejechanu 3km i chwilowym postoju ruszylem i po chwili zmienilo sie do 423km do przejechania, i nawet na zegarach zmalala ilosc paliwa :shock:

Ktos orientuje sie o co chodzi? Jechalem powoli wiec od przyspieszenia by nie byloby roznicy 100km...

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

Komputer przeliczyl twoja predkosc (styl jazdy ) i ustalil zasieg. W miescie inaczej liczy i w trasie inaczej. W trasie to nawet dodaje bo jedziesz ekonomicznie i twoj zasieg sie zwieksza :lol:

Dla mnie to normalka i bez zbednego stresu kolego :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
można zrobić całkiem sporo kilometrów i dodać sobie zasięg, a można i w 5km zjeść 100km zasięgu. Wszystko kwestia stylu jazdy. Komputer przelicza zasięg opierając się o aktualny styl jazdy. Można nawet tak zrobić że najpierw zasięg zacznie spadać, a potem zrobić bardzo oszczędną jazde i zasięg "odzyskać" :) po zgaszeniu auta i odpaleniu również zmieniają się wskazania. Czasem zgasisz auto i ci pokazuje 500km, odpalisz i pokazuje 450 albo 550 :D takie czary.
szukam
Opublikowano
Dokładnie jak mówi kolega K3m0T1989 sam mam tak w swojej. Czasami jak gaszę auto zostaje zasięgu na 700 km i na następny dzień jak wstaję i palę auto nagle zasięg się zmniejsza na np 600 km. Także normalka