Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktoś z forumowiczów zakładał światła do jazdy dziennej w ASO? Jeśli tak to z jakim kosztem się to wiąże? Widziałem takina stronie w dziale akcesoria. Chcę założyć, auto jest jeszcze na gwarancji i boje się, że montowanie poza ASO, nawet porządnych (osram, philips) spowoduje w razie "W" utratę gwarancji jako ingerencja w układ elektryczny. Jeśli się mylę, to też proszę o radę, podpowiedź jakie polecacie do montażu. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to nie lepiej i sporo taniej zakodować sobie???

Takie "zakodowane" są niezgodne z przepisami (brak homologacji) i można zależnie od woli policjanta dostać mandat za "niemanie" świateł mijania albo mieć zabrany dowód rejestracyjny.

Opublikowano

Taaa....wiem o tym ale do tej pory kilka kontroli i tylko śmiech był z tego :cool2:

Poza tym tak wielu ma te światła a nie słychać aby ktoś narzekał :D :D :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Co do homologacji, to jestem ciekaw ilu użytkowników LED-ów samoróbek ma na to homologację :norty: Niektóre z nich wyglądają jak prosto z odpustu...

Swoją drogą, ja od może 3 dni mam zakodowane światła dzienne i już jestem na drodze, żeby to odkodować. Na szczęście robiłem to sam, więc nic mnie to nie kosztowało. Na razie jeszcze szukam opcji, która umożliwiłaby wyłączenie świateł na czas rozruchu lub uaktywniła światła dopiero po odpaleniu. To co znalazłem, niestety nie chce być zaakceptowane przez moduł. Jak nie znajdę, to wolę jeździć na zwykłych światłach. Te "dzienne" to prawie takie udogodnienie jak koło awaryjne. Jest OK, póki nie trzeba na chwilę włączyć zapłonu bez odpalania silnika, albo póki akumulator ma moc.

A wszystko to przez REKINA ;-)