Skocz do zawartości

Wskazówka od paliwa wariuje:/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam kolegów.Dziś mi przyszły ringi zegarów więc postanowiłem je zamontować.Po wyjęciu i rozebraniu licznika założyłem ringi i gra.Latem jakoś naprawiałem licznik (pixeloza) i gościu który mi to robił źle założył wskazówki ( zamienił palio z ekonomizerem) więc pomyślałem że spróbuje je zamienić. Zacząłem powoli zdejmować wskazówkę od paliwa ,uniosłem ją może z pół cm i po tym wskazówka już sama nie wraca do zera tylko staje na 15 l . Złożyłem zegar i podłączyłem i odpaliłem test zegarów. Wskazówka idzie do 50 l i spada do 0 i wskakuje na 15 po wyłączeniu zapłonu spada na zero. Więc tak przesuwam wskazówkę na maxa w prawo,puszczam spada do 50 i stoi lekko ją uniosę znowu zejdzie do 20-30 i stanie następnie znowu ją uniosę spada do zera.Pomóżcie proszę bo wkur......a mnie to jak cholera.Mam 30 l w baku a ona pokazuje15 .Zachciało mi się ruszać to :duh: Edytowane przez Pavlo 530
Opublikowano
Kolego musisz pokręcić tą wskazówką na wyczucie. Trochę za skalę pokazującą ile masz paliwa. Ciężko jest to wytłumaczyć. Ja miałem tak z ekonomizerem. Wskazówka wychylała się tylko do 12l co widać zresztą na moim filmiku w podpisie. Rozebrałem licznik i metodą prób i błędów i wchodzeniem z 15 razy w testy (żeby sprawdzać efekt) udało mi się to ogarnąć. Jedynie trzeba trochę cierpliwości :D
Opublikowano

krys32 ale mam jakoś przytrzymać tą ośkę czy po prostu delikatnie pokręcić wskazówkę.Może faktycznie jak na teście idzie mi do 40-50 l a normalnie pokazuje 15 a mam 30 ,to może wystarczy ją przesunąć w prawo,oby tak było.Strasznie mnie wkur...a jak mi coś w aucie nie działa.

Dzięki krys32

Opublikowano
Słuchaj normalnie za wskazówkę złam i kręć. Dojdziesz do tego metodą prób i błędów, jeżeli masz cierpliwość. A i u mnie trochę za połową delikatnie obcierała wskazówka o tarcze, więc delikatnie odgiąłem wskazówkę, żeby mogła swobodnie się poruszać. Powodzenia :D