Skocz do zawartości

Centralny zamek- nie działa sterowanie z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem nastepujacy: ( TOURING)

Nie działa sterowanie centralnym zamkiem z pilota- kluczyk w zamku- ok, przycisk na desce- ok, a z pilota- NIC.

- bateria- wymieniona

- bezpieczniki- sprawdzone

- kluczyk- zaprogramowany w stacyjce,

- wiązka w klapie tylnej- jak nowa, nic nie przetarte,

- przewody w klapie do sterownika- wydaja sie byc w porzadku,

- dioda na kluczyku miga przy nacisnieciu.

- diagnostyka czysta- nic nie wykazuje kompuer

:mad2:

Wiec czego do diaska :cry2: szukac jeszcze!!!

Po 7 latach po raz pierwszy mam dosc tego auta......

Klape tylna mialem wyciagana celem wymiany silownikow i likwidacji korozji, lakierowania.

Od tej pory nie działa. Ale wydaje sie ze to zbieg okolicznosci, bo wszystko bylo jeszcze dwa razy rozebrane i sprawdzane.

Wiec panowie, burza mozgow, rzucajcie wszystkie pomysly

!!!! H E L P !!!!

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiedz jak programowałeś kluczyk, może tu robisz błąd..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

robilem tak jak na forum napisane bylo, nie pamietam jak, aczkolwiek zle nie moglo byc bo z laptopem pod reka wszystko krok po kroku robione.

Zdaje sie ze cos przytrzymac wlozyc do stacyjki przekrecic cos w tym stylu.

Ale nie mogl sie 'rozprogramowac' bo bateria byla caly czas sprawna- wymienilem profilaktycznie, aby wyeliminowac ta usterke. No i trwalo to kilka sekund co tez wyklucza rozkodowanie.......

Dawajcie dalej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zrób tak:

włóż kluczyk w stacyjkę, przekręć w pozycję pierwszą na kilka sekund,

wyjmij kluczyk, naciśnij przycisk otwierania i trzymaj, teraz szubko przyciśnij trzy razy przycisk zamykania i puść wszystkie przyciski, centralny powinien się zamknąć i otworzyć... kluczyk zakodowany, jak masz więcej kluczyków, to po zakodowaniu pierwszego masz 30 sekund na zakodowanie następnego bez potrzeby wkładania go do stacyjki.

WAŻNE: drzwi muszą być zamknięte

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robiłeś niedawno chip i się pozbyłeś e39 i kupiłeś malutką trójeczkę? Wypadek jakiś czy co się stało?

Autora sorry za OT

Żaby się poprawić to masz tu temat

viewtopic.php?f=15&t=35245

To nie tak do końca, kroi mi się duży interes i po nowym roku chcę kupić e60, a dla żony chciałem właśnie taką trójeczkę, niespodziewanie trafiła mi się za bardzo dobre pieniądze i w dość dobrym stanie, to długo nie myśląc, pozbyłem się e39, kupiłem e46 i jeszcze mi zostało trochę pieniążków. Komfort nie ten, ale pali mi o 4 litry mniej, to jakoś przemęczę się kilka miesięcy..

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

panowie prosze na PW swoje rodzinne pogaduszki :shock:

Pilot kodowany tak jak w instrukcji, zero odzewu od centralnego....

Opublikowano

spoko, nie denerwuje sie, ale porada numer dwa i trzy, taka sama jak porada numer jeden- czyli programowanie klucza.

Otoz klucz zaprogramowany, musi dzialac.

Co jeszcze oprocz kluczyka moglo wysiasc??

Opublikowano

Jednak przycisk na desce, do zamykania centralnego tez nie dziala- wiec auto moge zamknac tylko od zewnatrz, kluczem w drzwiach.

nie dziala pilot

nie dziala przycisk na desce.

podczas programowania zero reakcji- probowalem wiele razy i nic. cisza.

Centralka od zamka znajduje sie w tylnej klapie?? ( mowa o touringu)