Skocz do zawartości

e39 530d '01r - znikło napięcie, po chwili ok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dziś po pracy wsiadam do auta przekrecam kluczyk wszystko ok próboje odpalić i znikło napięcie, wgl neima prądu tylko lekko sie świeci kontrolka od akumulatora. nawet nie mozna bylo otworzyc bagażnika kompletnie zero napiecia, zostawilem auto na zapłonie i po chwili wszystko ok. co to mogło być ? nigdy wcześniej mi sie to nie przytrafiło, styki na akumulatorze dobre, akumulator też, ładowanie również.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To o niczym nie świadczy, może nie być luzu, a styki i tak zaśniedzieją, super rozwiązaniem jest mała okrągła szczotka druciana używana przez hydraulików, pasuje idealnie do czyszczenia zacisków klem od środka. Miałem taką sytuację jak Ty, a że bawiłem się kiedyś jako hydraulik, to miałem taką szczoteczkę, profilaktycznie przed każdą zimą czyszczę zaciski i nie mam takich problemów.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.