Skocz do zawartości

bmw e46 320d 150KM komputer i kilometry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Komputer źle nalicza kilometry tzn. zaświeciła się mi rezerwa paliwa, przejechałem na rezerwie ok. 50km. dzisiaj pojechałem wymienić akumulator bo był już słabiutki, przed wymianą zatankowałem ok. 8l paliwa żeby dojechać do wymiany tego akumulatora. Akumulator wymieniłem, a później podjechałem na stację i zatankowałem do pełna. I tu mam problem bo komputer wskazuje spalanie 4,8 oraz dystans 680km jaki mogę przejechać. Wróciłem do domu podpiąłem Inpę w jednym zbiorniku mam 33l a w drugim 22l. Czy problem leży po stronie komputera który został zresetowany podczas wymiany akumulatora i w jednym baku pewnie nie było już paliwa i komputer zapisał w pamięci ten błąd(tak wygląda że komputer nalicza z jednego zbiornika), czy też problem leży po stronie czujnika albo bezpiecznika(jeżeli jest takie zabezpieczenie). Bardzo proszę o sugestie, może miał ktoś taki problem.

Pozdrawiam.

Opublikowano
słuchaj ale zawsze miałem jak zatankowałem do pełna to mogłem przejechać ok 1100 km tyle wskazywał mi komp a teraz 680km tak jak pisałem komp sczytuje tylko z jednego zbiornika ale w drugim paliwo też jest. Resetowałem kompa dwa razy i ten sam efekt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niebardzo wyszło Ci do pełna skoro masz 55l w baku :wink: jeszcze 10 wejdzie, wyjedziesz na trasę i od razu wzrośnie Ci dystans.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.