Skocz do zawartości

320D 136KM Wyciek pł chłod pod chłodnicą spalin do EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tym razem doświadczam niewiarygodnego zjawiska. Otóż pojawiła mi się nieszczelność na łączeniu rury gumowej z wyprowadzeniem płynu chłodniczego z chłodnicy spalin dolatujących do EGR. Taka metalowa cylindryczna tuba, lekko w skosie. Kruciec wychodzący w dół jest zagięty i właśnie na łączeniu z gumową rurką pojawiła mi się nieszczelność. Wymieniłem gumową rurkę na nową w oryginale i dwa cybanty. Niestety, nieszczelność nadal jest... Zbiera się płyn na krańcu rurki gumowej. Od ściskania już ukręciłem dwa cybanty, a nieszczelność nadal jest. Obejrzałem metalową rurkę i nic nie wskazuje na to, żeby była pęknięta, czy wyszczerbiona. Więc o co chodzi?

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano

cieknie z innego miejsca i tam się zbiera ?/

kiedyś walczyłem w tym samym miejscu ale u mnie po wymianie wężyka okazało się że tylko cybant był za słaby.

szukam
Opublikowano

Na chłodnicy spalin masz termostat egr odkręć go i tam na łączeniu z chłodniczką masz oring i to z niego pewne cieknie, mialem to samo.

Za oring dałem 1zł, a wczesniej tak jak ty kupiłem ten wężyk chyba za 60pln :mad2:

Opublikowano
Cholera, przysiągłbym, że rurka metalowa od chłodniczki jest sucha... Michaś, zatem oring powiadasz. Czy termostat to jest ta część plastikowa, a oring jest na łączeniu z korpusem?
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cholera, przysiągłbym, że rurka metalowa od chłodniczki jest sucha... Michaś, zatem oring powiadasz. Czy termostat to jest ta część plastikowa, a oring jest na łączeniu z korpusem?

Dokładnie, miałem ten sam problem ponieważ przy wymianie termostatu EGR przerwałem Oring i ciekło podobnie, musisz kupić Oring o nr. OEM 11532248435