Skocz do zawartości

318i lift 2002r - dławienie przy dodawaniu gazu na jedynce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku miesięcy mam tak że przy dodawaniu gazu przy samym końcu zwalnianiu sprzęgła na jedynce samochód dławi mi się ( nie ma płynnego wzrostu prędkości, jakby co chwile przygasał), mimo że mam pedał gazu na maxa na dole.

Zdarza się to nie zawsze, bez względu na to jak szybko puszczam sprzęgło lub na jakich jestem obrotach. Poradzicie coś?

Dzięki

Opublikowano
dzięki za info, widzę że masz ten sam model co ja, ile może kosztować taka naprawa? Czy lepiej iść z tym wcześniej przed zimą czy jeździć spokojnie jeśli to nie przeszkadza?
Opublikowano
Spróbuj jeszcze podjechać na diagnozę komputerową może wyjdą jakieś błędy. Co do kosztów naprawy to zależy co zostanie zdiagnozowane. Cewki nie kosztują dużo, lewe powietrze - zależy gdzie jest nieszczelność.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

nadal mam ten problem i jest on coraz bardziej irytujący... te cewki to może być bardzo dobry strzał bo znajomy miał ten sam problem i właśnie wymiana cewki pomogła. Myślicie że warsztaty w Warszawie dałyby rade to zdiagnozować czy muszę podjechać do ASO żeby mi go podpięli pod komputer?

Czy może macie jakieś inne pomysły co może być przyczyną? możliwe że to sprzęgło?

Opublikowano

dzięki za pomoc, dodam jeszcze że to nie są takie kilkukrotne szarpnięcia, to raczej jest jedno, i pozniej juz jest normalne przyspieszenie. Jak przytrzymam sprzęgło prawie przy samej gorze i dodaje gazu, i pozniej jak juz sie rozpedzi puszczę sprzęglo do konca bardzo powoli to jest mniejsze szarpnięcie.

Na szczęście cewka, przepływka i przepustnica nie są drogie, nie wiem jak z robocizną, ale jak tego nie zrobię to oszaleję :mad2: