Skocz do zawartości

czarny dym z wydechu bmw e46 20.150 koni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem w mojej bmw kopci i nie wiem co z tym zrobic w aucie sprawdzane byly wtryski wszystko jest ok tak samo jak z przeplywka wyjete zostaly klapki z kolektora oraz wymieniony filtr odmy bmw jest szczelna na incoolerze posiada 2 katalizatory nie ma zadnych wyciekow ani nic sprawdzalem tez czujnik cisnienia EGR lecz tez jest ok przeczyscilem EGR co spowodowalo ze jeszcze bardziej zaczol kopcic :( dodam ze auto nie ma utraty mocy oraz kopci przy dodaniu ostro gazu od 1500 obrotow
Opublikowano

Jeżeli dymi i sprawdzałeś prawie wszystko to zastanawia mnie jak spalanie.

I wogóle co masz w baku za ropę, byle nie jakiś syf.

Wogóle nie sprecyzowałeś jak dymi. Bo dymka przy gwałtownym gazie może puścić lekkiego.

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
Jeżeli dymi i sprawdzałeś prawie wszystko to zastanawia mnie jak spalanie.

I wogóle co masz w baku za ropę, byle nie jakiś syf.

Wogóle nie sprecyzowałeś jak dymi. Bo dymka przy gwałtownym gazie może puścić lekkiego.

paliwo leje tylko ze stacji bp albo orlen zadnych innych i w dodatku jeszcze tych o leprzej jakosci przed wyczyszczeniem ERG bylo tak srednio dymu po wyczyszczeniu ERG taka chmura ze ciezko auto z tylu zobaczyc gesty czary dym przy dawaniu gazu wyglada to tak jak by co 2 sekundy puszczal gestrze chmury jezeli chodzi o spalanie to jest troche wysze od normy ale to moze byc spowodowane kolami 235/35/19

Opublikowano

Czarny czy z niebieską poświatą? Jak z niebieską poświatą to olej łapie z turbiny silnik. Puściły w niej uszczelniacze.

Jak czarny czarny, to mogą być walnięte elektrozawory EGR i turbo. Wyczyść/wymień.

Mogą być jeszcze zapieczone kierownice turbo.

Pewnie najlepszą odpowiedź da Ci test dynamiczny w czasie jazdy INPĄ.