Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,ogladam nieraz filmiki na youtube jak kolesie pala gume,i sie tak zastanawiam,przecież jak koles pali gume to ma wcisniety hamulec,hamulec ten działa na przednie i tylne kola,czy w czasie palenia gumy tylne hamulce hamuja czy nie ?
Opublikowano
Jest inne % rozłożenie siły hamowania przodu względem tyłu.

ta chyba jak się nie mylę 60% do 40% dlatego przednie klocki są częściej wymieniane...

Opublikowano
Tu chodzi o zarwanie przyczepności na tylnej osi. Gdy koła już się slizagają to niewielkiej siły trzeba żeby auto stało w miejscu.
Opublikowano

Generalnie jak masz odpowiednią moc, to będziesz palił gumę bez żadnego hamulca na samym gazie.

Tylko 320d to raczej nie jest auto przeznaczone do palenia gumy na długą metę.

Zaopatrz się w jakieś E30 zeswapowane i ze szperą. Wtedy sobie popalisz.

Opublikowano
Witam,ogladam nieraz filmiki na youtube jak kolesie pala gume,i sie tak zastanawiam,przecież jak koles pali gume to ma wcisniety hamulec,hamulec ten działa na przednie i tylne kola,czy w czasie palenia gumy tylne hamulce hamuja czy nie ?

Do takiej zabawy trzeba miec dobre czucie w nodze i nie naciskac hamulca w podloge ,tyl hamuje nie jak przod % ,klocki sie troche zuzywaja i w efekcie tarcza tez dostaje po dupie ,dlatego trzeba uwazac i nie zapominac o tym :!:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Żeby palić gumę 2.0d trzeba mieć IQ poniżej 50 :)

Ten silnik jest dość delikatny i nie do takich zabaw, tylko do ekonomicznego łykania kilometrów.

I to jest podsumowanie całego tematu! Chcesz wygłupów? Kup sobie E30 w benzynie i będziesz miał zabawę, a E46 320d to jest idealne autko do normalnej jazdy.

Opublikowano

co to do diesel, jednostka delikatna jak dziewica orleańska czy jak ? bez przesady

nikt nie każe na 1szym biegu męczyć, można na niższych obrotach na2ce jak już uślizg będzie

ja w swojej nie pale papcia bo mi opon żal, a nie dlatego że diesel

z RWD jakie widziałem palono to było 126p z innym wałkiem, głowicą, kołem, gaźnikiem itd i trampek z silnikiem z polo g40 ( chyba że mnie z tym napędem trampka poniosła fantazja to sory jak się mylę )

a wy wkręcacie że się 320d e46 nie nadaje

inne pytanie, po co palić laczka stojąc w miejscu, donaty i tak ciężko będzie zrobić

a i dźwięk silnika przy tym nie jest za piękny

poza tym e30 też w dieslu wychodziły, klasyk klasyk to e12 i e21, e30 jest fajne ale jeszcze musi poczekać

Opublikowano
No to widzę że niestety e46 powoli już staje się wieśniakowozem jeżeli ludzie tym uskuteczniają zabawę "pozarzynajmy auto, stańmy w miejscu i wciśnijmy pi**ę ale będzie dymu krzychu!"... Szkoda że potem miłośnicy BMW są identyfikowani z takimi ludźmi...
Opublikowano
No to widzę że niestety e46 powoli już staje się wieśniakowozem jeżeli ludzie tym uskuteczniają zabawę "pozarzynajmy auto, stańmy w miejscu i wciśnijmy pi**ę ale będzie dymu krzychu!"... Szkoda że potem miłośnicy BMW są identyfikowani z takimi ludźmi...

:cool2: dokładnie to ująłeś

Można czasem ruszyć ze zdarciem gumy (choc i tak tego nie robie bo szkoda mi buni i opon) a jak chcesz stać w miejscu i zdzierać gumy to sobie przerób fiatola 125P za 300PLNów :) - do driftu jedz na jakieś lotnisko albo tor i ciśnij :shock:

Opublikowano

Ja tak czytam i nie mogę dojrzeć, gdzie autor napisał, że chce gumę palić :shock:

Bo że napisał, że zastanawia się, jakim sposobem możliwe jest to, co na YT pokazują, to widzę.

Opublikowano

Dawno jest wieśniakowozem...cokolwiek to znaczy

A z drugiej strony chcielibyście żeby Daniel Craig w Bondzie podczas pościgu włączał kierunkowskazy, zatrzymywał się przed przejsciem....albo Clive Owen w reklamie M5 żeby delikatnie potraktowal Madonnę?

Kiedyś gdy jeździłem na rajdy to punktem kulminacyjnym były tzw "hołki" robione przez zwycięzców...dopoki mistrzowie zwani Safeciarzami nie zaczęli tego zabraniać...

Opublikowano
Do Zielo,jako jedyny na tym forum zrozumiał moje pytanie,mądra glowa.nigdy nie palilem gumy i nie zamierzam tego robic,poniewaz auto kupiłem za swoje ciażko zarobione pieniadze i dbam o te auto.
Opublikowano

No tu super swoje pytanie kamuflowales. My naprawde myslelismy, ze jestes zainteresowany driftem i paleniem gumy, ktore to uwazam za dobra rozrywke, jesli sie ma sprzet do tego przeznaczony.

Oczywiscie dbaj dalej o "TE" auto, jak tylko potrafisz.

Zielo uwaznie czytal posty, ale chyba ominal go tytul tego tematu, ktory zreszta zalozyles.

Opublikowano

:cool2: there, there

Jakby w topicu stało coś w stylu palenie gumy na ręcznym, palenie gumy autem RWD czy cokolwiek w podobie to zdecydowanie bym się ziela nie czepiał ;).

Jednak topic w połączeniu z pierwszym postem autora pozwala czytać między wierszami. Skoro nieraz oglądał jak kolesie palą gumę, to na pewno nie oglądał 320d.

Że durniem zielo nie jest - wiadomo. Gość pełen konkret, poradzi, napisze, aż chce się czytać. Przeoczyć powyższy fakt każdy mógł.

Opublikowano

Tylko, że ja nie przeoczyłem tematu. Podobnie, jak nie przeoczyłem filmów na YT z upalaniem 320d, które autor mógł oglądać.

Czy autor pisał, że oglądał tylko inne i się zdradził nazwą tematu?

Dyskusja o niczym, swoją opinię wyraziłem.