Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli ktoś szuka bmw, lub innego auta zapraszam na PW z chęcią pomogę. Dużo aut ma opisy rzeczoznawców, więc choć trochę historia auta jest pewniejsza.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie będę pisał na publicznym forum, jak zapłacić akcyzę, a jak nie, każdy robi jak uważa.

Do kolegi 320si, czy nie można zapłacić akcyzy mając tylko dokumenty od auta? często dokumenty przychodzą do mnie kurierem, a auto przyjeżdża za 2 tygodnie. W tym czasie mogę zrobić wszystkie opłaty, a nawet zarejestrować auto w PL.

Akcyze można choć jesli ma być ocena rzeczoznawcy żeby obniżyć wartość to w jaki sposób bez auta? ale mi chodzi o pierwszy przegląd techniczny ? Od tygodnia jest przepis w PL że auto musi mieć tablice na przeglądzie, pewnie o tym wiesz... co jeśli auto nie ma niemieckiego tuv który jest jeszcze ważny ponad 12 miesięcy? no więc? Kolejna rzecz to wystawienie jak piszesz pełnej faktury vat23% jesli akcyza od wartości ok 60tys zł (11tys zł) to faktura na ok 130tys zł ? Wykazujesz marżę w wysokości 50tys zł ? Placisz podatek dochodowy na poziomie 10tys zł od jedego sprzedanego auta ? :shock: Ja tak tylko pytam :wink: Nie musisz odpowiadac bo to nie moja sprawa , próbuję tylko udowodnić na odległość że auto nie jest przygotowane do rejestracji a tylko tak Ci sie napisało żeby lepiej to wszystko wyglądało.

Opublikowano

TO PO CO PISZESZ Status pojazdu:

""przygotowany do rejestracji / opłacony :::::::::::::::: wg moich spostrzezen to jest tylko 5 procent osobktore kupuje auto za taka kase nie zzerkajac na to lub tamto forum

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
OK. Auto nie jest przygotowane do rejestracji, a więc cena: 99tyś. netto + opłaty w Polsce.

Pozdrawiam.

Wiedziałem ! Marek jest WIELKI :!: :mrgreen: Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie będę pisał na publicznym forum, jak zapłacić akcyzę, a jak nie, każdy robi jak uważa.

Do kolegi 320si, czy nie można zapłacić akcyzy mając tylko dokumenty od auta? często dokumenty przychodzą do mnie kurierem, a auto przyjeżdża za 2 tygodnie. W tym czasie mogę zrobić wszystkie opłaty, a nawet zarejestrować auto w PL.

Napisz jeszcze na forum, na które stacji diagnostycznej robisz przeglądy bez auta. Udup siebie i jeszcze kogoś kto Ci idzie na rękę.

Zresztą ja Twoich tłumaczeń nie rozumiem, bo jak ktoś pisze, że auto jest jedyne takie w Polsce i przygotowane do rejestracji a nawet jeszcze tego auta nie kupił to nie jest w porządku w stosunku do ludzi. No ale dobrze się wkomponowujesz w patologiczny, polski rynek samochodów używanych. ;)