Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAWC71080E061847

Kod typu WC71

Typ 335XI (EUR)

Typoszereg E E92 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik N54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 225

Napęd ALLR

Skrzynia biegów AUT

Kolor ALPINWEISS 3 (300)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2009-04-08

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S203A ALLRADSYSTEM Napęd na cztery koła

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S2MFA M LM RAEDER STERNSP. 193 M MISCHB. Obr. BMW, st. le. M spr. gw. 193

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort

S3ACA ANHAENGERKUPPLUNG Hak holowniczy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S464A SKISACK Worek na narty

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4MGA INTERIEURLEISTEN ALU GLACIERSILBER Listwy wewn. alum. glacier-silber

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S5ACA FERNLICHTASSISTENT Asystent świateł drogowych

S601A TV-FUNKTION Funkcja TV

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S614A INTERNET VORBEREITUNG

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

S6NFA MUSIC-SCHNITTSTELLE FUER SMARTPHONE

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

P7HEA CONNECTIVITY PAKET

S7SPA NAVI PROFESSINAL M.HANDYVORB.BLUETOOTH

S7XAA M LEDERLENK.+SCHALTWIP.+MULTIF. M leather st.wheel+shiftpaddle+multif.

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Niestety tego się raczej nie dowiesz. Jaka była przyczyna że z Niemiec trafił do Polski. Dlatego też to że można sprawdzić historię pojazdów z Usa jest rewelacyjną sprawą.
Opublikowano

maniek21112: dziękuję za rozkodowanie :)

eos25: to prawda, że pojazdy z USA można lepiej "przeskanować", ale dość ostrożnie i bardzo sceptycznie podchodzę to amerykańców

co do niemców, to jeśli jest książka serwisowa, to przeważnie (po stemplach) można znaleźć serwis, w którym auto było serwisowane i napisać maila lub zadzwonić, by zweryfikować dane

poza tym w dobie internetu można pokusić się o znalezienie (i kontakt) poprzedniego właściciela - zakładając, że coupe było w użytkowaniu przez kogoś młodszego niż 50 lat, więc może jest na FB ;)

pzdr!

• Moderatorzy
Opublikowano

To jest to auto moim zdaniem

Tylko już zmienion felgi na M Papkiet 17'' model 194M a powinny być 18'' 193M

To raczej to ogłoszenie

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=217999751&cd=634857979740000000&asrc=fa

Popatrzmy na cenę

27800 Euro - niemiecki VAT= 23360 Euro netto* 4,1zł=95781zł *1,186 akcyza=113596 zł netto+vat 23%=139723 zł brutto w Polsce (dolizcyć jeszcze koszty transportu i rejestracji)

A tu jest pewnie jakiś wałek z akcyzą lub VAT.

Dlatego jak sprawadzać to raczej samemu bez pośredników, albo trafić coś w salonie BMW w Polsce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No drogo to wychodzi tu z Europy. Ja teraz 2011 rok czyli po lifcie z przebiegiem 6 tys km sprzedaję (w sumie już sprzedałem) za 150 tys zł. Fakt, że z USA i po naprawie blacharsko lakierniczej, ale jednak są to 2 lata i ponad 150 tys km różnicy. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlatego nie napisałem tego w formie, że głupotą jest kupowanie benzyny w Europie tylko że przy takich autach jest coś za coś. Kwestia co ma większy sens i co się opłaca jest indywidualna dla każdego i zostaje do jego oceny. A używając Twojego porónwania.. jeden woli gruszki, drugi jabłka. ;)
Opublikowano
Zgadzam się w 100%. Zawsze jest coś za coś. Albo młody rocznik i symboliczny przebieg, ale za to po naprawie "też jest ważna jakość naprawy, bo naprawa naprawie nie równa" albo coś starszego z przebiegiem ok 200tyś ale za to bez naprawy. A odnośnie tego 335Xi to już w Polsce mu w liczniku grzebali skoro piszą ze ma 128tyś a miał 160tyś jesli to jest to samo auto.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest na bank to samo auto. Widać po karteczce przy kluczyku, tych samych śladach na kierownicy, dacie pierwszej rejestracji, podkładkach pod tablice rejestracyjne itd.

Zastanawiające jest co tu za przewał jest zrobiony, że taka cena. Albo faktycznie VAT i akcyza uleciały gdzieś w kosmos a wystawiają fakturę VAT z nieba, albo nie wiem o co tu chodzi. :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No nie widzicie, że to bankowóz czystej wody? :)

A tak na poważnie, zakładając, że zostało zakupione z mega rabatem np. za 26 tys E brutto to wyszło go z formalnością bankowozową na gotowo do rejestracji jakieś 115 tys zł brutto czyli netto 93500 zł. Więc wszystko się zgadza, bo zarobek rzędu 10-12 tys zł przy takiej inwestycji finansowej ma sens jak auto się sprzeda w miarę szybko.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To auto jest w tej chwili na platformie aukcyjnej dla profesjonalistów w Niemczech. Cena wywoławcza 24k Euro i przebieg.......161kkm :) Koniec aukcji w środę 17.10. :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No faktycznie. Jest. :) Zdjęcia są bezpośrednio ściągnięte z portalu aukcyjnego. Szkoda, że w ogłoszeniu nie wspomnieli, że auto jest na zamówienie i może się uda kupić. :)

Zresztą takie teksty w ogłoszeniu to już jakiś szczyt bezczelności:

"[...]jedyne takie auto w Polsce. [...] Pojazd przygotowany do rejestracji w kraju..."

Nic tylko zadzwonić i spytać się gdzie go można obejrzeć razem z tymi dokumentami przygotowanymi do rejestracji w kraju. :mad2:

Opublikowano

Witam wszystkich, którzy snują ciekawą teorię na temat tego auta.

Ogłoszenie jest moje, dostałem dzisiaj smsa, że jestem oszustem i że wszystko jest tutaj opisane, dlatego musiałem zareagować.

A więc po kolei.

Auto było wystawione na platformie aukcyjnej, ogłosiłem je, żeby zobaczyć, czy będzie zainteresowanie, przebieg faktycznie nie zgadza się, ale taki dostałem w informacji, a później została przysłana zmiana danych dotycząca przebiegu i tego że kierownica Performance nie działa.

Dlaczego nikt z was nie zadzwonił i nie zapytał się o szczegóły, dwie osoby były zainteresowane tym autem i te dwie osoby dostały informację, że auta nie ma w kraju, jeżeli uda mi się wylicytować to będzie i mniej więcej tyle będzie kosztować.

Dziwi mnie fakt, że Salon Niemiecki trzyma w ofercie auto, które już zostało sprzedane, bo fizycznie nie stało w salonie tylko na placu aukcyjnym i też zastanawiałem się nad tym dlaczego tak jest. Koła zostały zdjęte przez Niemiaszków.

Nie ma żadnego wałka na akcyzie ani podatku. Łatwo chyba policzyć 24*4,1= 98,4, akcyza około 10tyś, czyli mamy 110tyś + jakieś koszty ok.4tyś, czyli razem max.115tyś zł brutto w kraju, wystawiłem za 109 netto, więc gdzie jest tu wałek.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia.

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano

Jeszcze jedno, mam kupione trzy auta, ale jadę po nie dopiero w przyszłym tygodniu, są ogłoszone w Polsce, zdjęcia są z aukcji i niestety, ale trzeba jakoś przyspieszyć ogłoszenie pojazdu.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji

Opublikowano
Jeszcze jedno, mam kupione trzy auta, ale jadę po nie dopiero w przyszłym tygodniu, są ogłoszone w Polsce, zdjęcia są z aukcji i niestety, ale trzeba jakoś przyspieszyć ogłoszenie pojazdu.

Krzysztofie dobrze wiedzieć, że trudnisz się sprowadzaniem aut, a właściwie to nie sprowadzanie, jeżeli kupujesz je tam. Nie każdy może znaleźć czas by jeździć po Niemcowni osobiście.

Opublikowano
Jak Ty obliczyłeś tę akcyzę? Wg mnie od tej pojemności jest 18.6%. Czyli jakieś 18 000 pln akcyza. Chyba, że zakombinujesz z umową.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Rząd wprowadził bankowozy, żeby ich koledzy mogli legalnie omijać akcyzę :D , więc szary człowiek musi sobie jakoś radzić.

Jak opłacam akcyzę, to niekiedy celnik sam sugeruje, aby coś z tym zrobić, bo wychodzi dwa razy tyle, co on chciałby wziąć, więc wszyscy wiemy że jesteśmy okradani w legalny sposób.

Tak naprawdę to ich nie interesuje ile płacisz, tylko abyś zapłacił i tyle.

Jak ja staję w kolejce i słucham ile "prawdziwi handlarze" płacą akcyzy, to aż się wierzyć nie chce, wszystki umowy po 500-1000Euro za auto o wartości 5-10 razy wyższej.

Opublikowano

Wiem, ze moznaby od auta wartego 100k pln zapłacić jakieś 11k pln akcyzy, ale to tylko przy wartości na fakturze max. 13k a nie 25k Euro

Masz na myśli, że jak masz wtyki to można zapłacić dużo mniej?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaprosiłeś do dyskusji więc zadam jedno skromne pytanko, jak przygotowałeś auto do rejestracji nie mając go fizycznie w kraju? Chyba ze to chwyt w stylu tych co stali przed Tobą w kolejce opłacając akcyzę od trupów po 5tys zł wartosci auta? :norty:

Opublikowano

Nie będę pisał na publicznym forum, jak zapłacić akcyzę, a jak nie, każdy robi jak uważa.

Do kolegi 320si, czy nie można zapłacić akcyzy mając tylko dokumenty od auta? często dokumenty przychodzą do mnie kurierem, a auto przyjeżdża za 2 tygodnie. W tym czasie mogę zrobić wszystkie opłaty, a nawet zarejestrować auto w PL.