Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam to samo u siebie w e61.

Samochód kupiłem na wiosnę i wyświetlał się brak płynu. Dolałem zimowego i nic nie pomogło. Po kilku dniach samo zgasło i przez całe lato i jesień było OK. Nawet dobrze było zimą przy temperaturach poniżej 0 (może były w zbiorniczku jeszcze resztki letniego płynu zmieszane z zimowym). Jednak teraz niedawno z powrotem zaczęły się problemy. Gdy temperatura spada poniżej 3-4 stopni wyrzuca błąd. Dzisiaj jest +6 i jest OK. Doleje szklankę kranówy może pomoże:) nie za bardzo chce mi się odkręcać nadkole aby wymienić czujnik.

Na forach o e60/61 nie znalazłem informacji aby były z tym jakieś większe problemy. Moja e61 jest z przełomu 2009/2010 [nowy i-drive] i niewykluczone że mam taki sam czujnik jak seria F.

Opublikowano

Ja leje płyn tylko z Orlenu i nie mam żadnego problemu.

Można też kupić kapsułki płynu do spryskiwacza w ASO i rozcieńczyć z wodą-podobno też pomaga.

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
Dwa lata temu miałem podobny problem. Od tamtego czasu wszystko działa prawidłowo (leję najczęściej zima Orlen lato BMW) nawet przy -15.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Oooo przez przypadek temat wrócił na tapetę... powiem, że ja wczoraj nalałem aura nano z biedro do pełna i też mam błąd O_o

wcześniej był Sonax i było ok więc trzeba się do auchan przejechać chyba ehh ;-)

Opublikowano

Widzę ze nie tylko mnie zaskoczył problem z czujnikiem. Jutro spróbuje dolać wody, albo kupić inny płyn. Już myslalem że coś się popsuło.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

U mnie dziś wyskoczył -15 stopni. A teraz już nie wyświetla komunikatu, a nic nie dolewałem. A płyn zimowy mam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No i w mojej F31 też wyświetlił się błąd po dolaniu płynu z Biedry:/

Dodatkowo nie wiem czy w związku z tym błędem czy poprostu padł spryskiwacz tylnej szyby;/ Wie ktoś może czy to jest wynik błędu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To i ja dodam, że leję od dawien dawna płyn z biedry.

Ostatnio w F31 było pusto, zalałem na full, a komunikat nadal widoczny.

Oczywiście przy tym komunikacie nie działają spryskiwacze lamp i tylnej szyby.

Dolałem troszkę kranówki i wszystko wróciło do normy....

Opublikowano

ooo... to trochę plus i minus bo czasem spryskiwacze z przodu za często leją... ale raz na jakiś czas się przydaje...

ogólnie ja dolałem destylowanej jak pisali wcześniej i nie pomaga... generalnie destylka pozbawiona minerałów tez ma chyba słabawą przewodność i nie poprawiła wcale tematu... dużo nie wlałem bo bałem się że płyn zacznie marznąć...

a tu jeszcze 4 baniaki aury nano z biedro leżą :PPPP

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wraz z każdą bańką dolejesz trochę z kranu i będzie ok.
Opublikowano
dolałem właśnie 0,5l gdzieś albo i więcej kranówki i jutro jak się wymiesza sprawdzę czy działa ;-) destylka nie pomogła