Skocz do zawartości

VP 44 po regeneracji=>320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie mam problem z pompa po regeneracji otoz gdy auto jest zimne po nocy i gdy jest cieple (czyli optymalna temp. pracy) odpala pieknie natomiast gdy jest letnie np. wskazowka temperatury na niebieskim polu ale nie na samm dole to wtedy musze pokrecic rozrusznikiem okolo 1-1,5 sekundy - irytuje mnie to... Glownie zdarza sie po ok 2-4 godzinach od momentu ostatniego zgaszenia auta Mozecie pomoc???

Dodam ze jak robilem ponizszy test w disie (czas w linku 2:46) to tam gdzie powinno byc miedzy 1 a 3 wyszlo mi 0,8 =>zbyt malo o 0,2 czy to moze miec wplyw???? a tam gdzie wiecej niz 10 wyszlo mi 16,8.

Prosba o porade.

Opublikowano

Wlasnie nie wystepuje, wszystko sie zgadza tzn odchylenie jest b. male np. na postoju gdy komp chce -1.50 ma od -1.40 do -1.60 to sie zmienia mowie teraz o inpie. Blad zaden nie wyskakuje wiec mysle ze jest to w granich tolerancji.

Pytanie czy ta roznica 0,2 miala by az tak duzy wplyw ze auto gdy letnie bylo mialo ciezkawo zapalic???

Opublikowano
A jeszcze jedno skoro jest 0,2 roznicy to moze przestawic na oko zaplon tak aby bylo w okolicy 2 wtedy moze bedzie ok????Przestawic zaplon mam na mysli zablokowac pompe, i przekrecic walem minimalnie w lewo ??? moze uda mi sie akurat trafic???
Opublikowano
Kolego na korpusie pompy jest napisane jaki początek wtrysku jest przewidziany dla TEGO egzemplarza. Aby to było zrobione precyzyjnie musisz mieć do tego zegarowy nastawnik początku wtrysku. Inne metody to niestety druciarstwo, które nie da tak precyzyjnie określonego PW.
Opublikowano
Dokladnie, lancuch mam napewno wyciagniety poniewaz jak juz demontowalem i blokowalem pompe to w firmie powiedzilei mi ze pompa byla troszke zablokowana w innym miejscu niz powinna. A rozrzad byla napewno poprawnie blokowany.