Skocz do zawartości

E34 525 TDS 93r mrugające kontrolki ,nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum i mam następujący problem.Wczoraj padl mi akumulator i skonczyl swój żywot,kolega przywiózł mi inny rozladowany wiec pod prostownik na cala noc,dziś rano go wkladam a tu niespodzianka,nie da sie odpalic,kontrolki slabo swieca i po przekręceniu kluczyka żadnej reakcji, jesli poczekam z 15 sek zapalają sie normalnie ale wtedy wszystko mruga i cyka komputer ,abs.Wziełem Bunie na chol i od razu odpaliła ale sama z siebie niechce dalej palic,co może byc przyczyną?Z góry dziekuje za pomoc,nagralem filmik tu jest link do niego może wiecej powie niż ja

Opublikowano
Do tdsa musisz mieć 85ah i ponad 700a mocy rozruchowej często niby akumulator dobry ale już mocy nie ma wystarczającej żeby go ruszyć. A to na 100% objawy padniętego akumulatora. ( zobacz też czy nie masz złodzieja prądu).
Opublikowano
ok z rana sprawdze,gdzies wyczytalem ze tez moze byc zwarcie na celach w aku wiec go najpierw podmienie i napisze czy sie udalo, a po wylaczeniu wszystkiego i zamkniciu auta jaki moze byc maxymalny pobor pradu?czy nie moze byc zadnego?