Skocz do zawartości

E60 pilot w lusterku - podlaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, moze wie ktos jak podlaczyc lusterko z pilotem, ja seryjnie posiadam tylko lusterko z fotochromem.

prosze o podpowiedzi pozdrawiam

Opublikowano
tak jak kolega wyżej napisał, a dokładnie to przewody CAN L i CAN H do FA musisz dodać $5AC i zakodować LM,KOMBI,CCC(CAAPL) żeby te moduły dowiedziały się o nowej opcji tyle że jak posiadasz model preLCI to żeby była kontrolka w liczniku która informuje o włączonym systemie FLA musisz wymienić licznik z wersji LCI ,ale nie potrzeba bez tego też działa prawidłowo tyle że bez kontrolki :cool2:
Opublikowano
witam, moze wie ktos jak podlaczyc lusterko z pilotem, ja seryjnie posiadam tylko lusterko z fotochromem.

prosze o podpowiedzi pozdrawiam

Jeżeli to nowe lusterko jest też z fotochromem to praktycznie wystarczy tylko przepiąć wtyczke, pilota w lusterku nie trzeba kodowac

A jeśli chodzi o asystenta świateł to w pre LCI u mnie "kontrolka" od asystenta wygląda tak:

http://obrazki.elektroda.pl/9089610100_1350405649_thumb.jpg

@ maxim jesteś pewien że w LCI jest kontrolka FLA, jak w E65?

Opublikowano
A ty przypadkiem nie mówisz o asyatencie swiatel ??

sorrki fakt , a pilot nie trzeba nic kodować jak już kolega napisał to urządzenie tylko potrzebuje zasilanie ,a że fotochrom już je mam więc tylko wpinamy kostkę