Skocz do zawartości

Na kostce od wentylatora chłodnicy jest cały czas napięcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam następujący problem nie mogę podłączyć wentylatora chłodnicy ponieważ cały czas mam napięcie na kostce dodam do tego napięcie jest nawet bez kluczyków w stacyjce przez co akumulator na drugi dzień jest zdechnięty na klimie nie ma błędów jeż jest wymieniony
Opublikowano

Moduł wentylatora do wymiany. Pamiętaj, że musisz dobrać IDENTYCZNY pod względem mocy - będzie napisane na korpusie. Dla dieslów z tego co pamiętam to 390W (???). Można je reanimować, ale jest to drogie, bo koszt w BOSCHu to 300zł, a za tę cenę znajdziesz moduł wraz z wentylatorem w BDB stanie. Szukaj zatem sprawnej używki. Warto odpalić go funkcją symulacji w INPA na najwyższym biegu przez 30sekund. Do tego test na uruchomionej klimatyzacji - mały bieg wentylatora. Uprzedzę pytania... układ wentylatora nie posiada żadnego bezpiecznika, oraz przekaźnika! Sygnał idzie bezpośrednio z ECU.

PS. Popraw tytuł wątku, bo Ci "góra" zablokuje temat.

Opublikowano

Ale ty też masz od razu napięcie w kostce 16,1v w kostce ?? od wentylatora ??

podłączałem wentylator kolegi jego też od razu startuje w mojej kostce a moja w jego nie startuje