Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam!Panowie mam mały problemik mianowicie jaki rozmiar opon zimowych musze kupic do e46 330ci coupe mam felgi styling 68 a ich rozmiar to7.5j+17 eh2,oraz 8.5j+17eh2 et nie znam ale to sa felgi od m3,a i letnie na tych felgach mam 225/45 17 oraz 245/40 17 a jakie zimowki?? Edytowane przez boogie321
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Panowie a oponki na zime 255/40 17 beda za duze??

Im węższe tym lepiej ale zwróć uwagę na średnicę kół żeby nie było za dużej różnicy między przodem a tyłem bo systemy będą działać nieprawidłowo.

Ps. Czy na pewno podałeś prawidłowe rozmiary swoich felg i opon ? Bo nie ma takiego zestawu żeby Styling 68 występowały w rozmiarze przód i tył J8,5 i dodatkowo różnica średnicy kół między przodem a tyłem to aż 42,5 mm

Edytowane przez guzior2
Opublikowano (edytowane)

ja kupiłem sobie felgi o szerokości 8,5" na zimę i zakładam opony 225/40R18

kiedyś tak jeździłem zimą i wszystko było OK

Edytowane przez ppatryk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorki na tyle mam 245/40/17

Ok, jeśli faktycznie masz 4 felgi o rozmiarze J 8,5 to możesz kupić jeden rozmiar opon i najmniejsze mogą to byc 225/45 ale będą lekko naciągnięte lub dobre też będę 235/45 (ja takie miałem w E46 i były Ok.)