Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wlasnie sie dopatrzylem jak mi przestalo psikac ze mam podgrzewane dysze spryskiwaczy tzn tak mi sie wydaje bo dochodza do nich kabelki

i teraz mam pytanie jak to dziala (kiedy i jak sie wlacza)

Opublikowano
Najlogiczniej by było gdyby włączało sie gdy spada temperatura, a dane pobierałoby z czujnika zewnętrznego. Podejrzewam jednak, że takie mądre to urządzenie nie jest i działa czały czas podobnie jak podgrzewane lusterka (w moim modelu)
Opublikowano
Czujnik temperatury który włącza podgrzewanie dysz spryskiwaczy jest w kanale wentylacyjnym tarczy hamulcowej prawej.
Opublikowano

Podgrzewanie sie zalacza w chwili gdy sie trzyma sprykiwacz zeby woda leciala zobaczcie sobie ze kabelki od spryskiwaczy ida do silniczka od sprysku do zbiorniczka

:8)

Opublikowano
Czujnik temperatury który włącza podgrzewanie dysz spryskiwaczy jest w kanale wentylacyjnym tarczy hamulcowej prawej.

Gdzie ty tam czujnik widzisz chyba ze po stronie kierowcy ale to czujnik od temperatury

Opublikowano
Po stronie kierowcy czyli lewej jest czujnik termometru, po prawej (okrągły ok 3.5cm) czujnik podgrzewania spryskiwaczy.
Opublikowano
Po stronie kierowcy czyli lewej jest czujnik termometru, po prawej (okrągły ok 3.5cm) czujnik podgrzewania spryskiwaczy.

chyba ze mowa nie o e 30 bo tu niema czujnika od spryskiwaczy jest podlaczone zasilanie razem z silniczkiem

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam podłącze się pod temat

Czy kazda e46 posiada czujnik podgrzewania dysz spryskiwaczy? bo przy spryskiwaczach mam wtyczki w masce... po kolizji urwało mi prawe nadkole... i nie wiem czy był tam czujnik czy nie bo co gorsze ŻADNA WTYCZKA NIE WYSTAJE wszystko jak podłącze lampa,halogen,klakson i już nie ma żadnej wolnej wtyczki...

przejrzałem kable wszystkie i nic nigdzie nie urwane....

tylko,że spryskiwacze w masce mają wtyczki to tak jak by były podgrzewane

• Moderatorzy
Opublikowano

Jesteś na forum E30 a nie E46 ;) Co do twojego pytania... nie mam pojęcia - szukaj na dziale o dwie pozycje niżej:

http://bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=69