Skocz do zawartości

F10 520d łopatki przy kierownicy

Kruk

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze sorry za dygresje ale czuje pewien niesmak czytając ogłoszenia z zapisami typu 17 calowy układ hamulcowy. Zawsze wtedy nasuwa mi się pytanie w czym jeszcze się sprzedawca pomylił ... Ech ten kryzys...

:cool2: :cool2:

Tylko informacyjne wrzuciłem ,bo ktos mnie prosił o obejrzenie i się nie wczytywałem :D :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco

A czy koledzy którzy mają łopatki mogą mi powiedzieć jak to działa dokładnie.

Jak jestem w D i zrobię redukcje łopatką to czy skrzynia przerzuca się w Manual czy zostaje w D?

A jak się przerzuca w M to jak wrócić do D z powrotem?

Właśnie odebrałem F11 i łopatek nie mam a mam straszny nawyk od jeżdżenia 7 lat Smartami z łopatkami.

Dokładnie działają niezależnie od trybu pracy skrzyni. Jeśli jedzie sie w ustawieniu Comfort i D, to przy zmianie biegu łopatkami pokaże bieg, ale po krótkiej chwili ponownie przełączy w D. W ustawieniu sport i D przełączenie na D nastąpi później. W trybie ""manual" sport M" skrzynia będzie ciągnąć pod czerwone pole i jeśli nie zmienimy biegu, to po chwili sama przeskoczy o bieg wyżej...

W Comfort i D skrzynia przełączy się w D po dość krótkim czasie, jeśli nie będzie się więcej używać łopatek. Jak będzie się zmieniać biegi co chwilę, to z tego co pamiętam nie będzie się przełączała na D. Zawsze natomiast przełączy się na D po zatrzymaniu auta. Czasem mam problem jak hamuję silnikiem ale się nie zatrzymam- zapominam, że skrzynia zostaje przez jakiś czas w trybie M.