Skocz do zawartości

525 M50 nie chce wystartowac

krilan

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

przejechałem 30 km, zostawiłem bunka na 20 min i tu zonk, nie chce wystartować.....poszedłem do domu przestudiowałem procedurę odpalenia Diego G3 awaryjnie, buniek wystartował, przelaczylem na benzynę normalnie pracuje, zgasiłem uruchomił się normalnie.............dzisiaj rano 5.00 a.m ponownie problemy jakoś udało sie uruchomić na LPG awaryjnie, przelaczylem na benzyne pracuje normalnie, przejechałem 130 km do firmy w tym 20 na benzynie wszystko ok, o 15 musiałem zabrać się ze znajomym buniek nie dal się uruchomić

jakis rok czy rok z kawałkiem wymieniałem pompę paliwa nie pamiętam czy objawy byly takie same..............czy to pompa czy jeszcze cos innego????

• Zasłużeni forumowicze
Możliwe że pompa lub jej przekaznik bo objawy wskazują na brak paliwa przy rozruchu skoro z gazu odpali.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Instalację masz zwykłą, więc często gazownicy przy jej montażu odcinają pracę pompy paliwowej, kiedy auto pracuje na gazie. Rozpocznij od wizyty u gazownika niech ustawią instalacje i niech sprawdzą czy pompa nie jest odłączona. Jak tak jest, a pewnie 99% jezdzisz na gazie, to może zdychać pompa paliwa. Jezdząc na gazie pompa paliwa też powinna pracować.

Instalację masz zwykłą, więc często gazownicy przy jej montażu odcinają pracę pompy paliwowej, kiedy auto pracuje na gazie. Rozpocznij od wizyty u gazownika niech ustawią instalacje i niech sprawdzą czy pompa nie jest odłączona. Jak tak jest, a pewnie 99% jezdzisz na gazie, to może zdychać pompa paliwa. Jezdząc na gazie pompa paliwa też powinna pracować.

kolego czytaj ze zrozumieniem napisałem awaryjne odpalenie Diego G3, przecież to sterownik sekwencji, uszkodzony jest czujnik położenia walu...jutro biorę się za wymianę

Kolego, po pierwsze nie napisałeś jaka to instalacja, więc mniemałem że jest zwykła. Pisz po ludzku, a nie symbolami, które nie każdy musi znać. Nie napisałeś nawet skąd diagnoza, że to czujnik położenia wału. Chciałem pomóc, a ty zwyczajnie zachowałeś się jak buc, zwracając uwagę że nie czytam ze zrozumieniem. Jak zapewne zauważyłeś, nikt nie odpowiedział na twój problem, zgadnij dlaczego.