Skocz do zawartości

Problem z pompą klapy tylnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów, mam problem z otwieraniem tylnej klapy. Mam takie pytanie czy ktoś może wie czy można dostać tzw komplet naprawczy do pompy podnoszenia tylnej klapy, czy ją regenerować? Czy czeka mnie wymiana na nową? Lub używaną? Problem objawia się tym iż raz podnosi a raz nie, sprawdzałem olej i elektrykę i jest wszystko ok, myślę, że problem tkwi w pompie. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat proszę o odpowiedzi . Dziękuję i pozdrawiam :)
Opublikowano
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, o żadnej pompie klapy tylnej jak dotąd nie słyszałem, chyba, że masz na myśli spryskiwacz. Nie działa, lub źle działa zamek, czy ciężko się podnosi klapa. W tym drugim przypadku najpewniej do wymiany są siłowniki, tylko do sprawdzenia czy klapy, czy samej szyby. W przypadku zamka nie mam żadnych doświadczeń. Siłowniki są przy zawiasach. W moim przypadku zadziałał WD 40 wtryśnięty w zawiasy.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.