Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu obserwuję nowe, raczej nieprzyjemne zjawisko. Dosłownie zmieniając pas ruchy, czyli przy niewielkim kącie zmiany kierunku jazdy, czuję jak przez chwilę samochód robi się niestabilny. Bardziej jest to odczuwalne gdy jeszcze są koleiny w pasie, który opuszczam (z prawego na lewy na przykład). Wyjątkowo niemiłe jest to gdy zbieram się do wyprzedzania. Dodam, że przy skrętach typu 90 stopni czy łuki na trasie, bez względu na prędkość tego efektu nie ma.

Co do zawieszenia, nie mam się do czego przyczepić. Dosłownie, Wymienione całe przednie zawieszenie, z tyłu nowa tuleja przy główce dyfra. Pozostałe elementy, sztywne, nie wybite, sprężyny całe, amortyzatory 76 i 78%. Zawieszenie sprawdzone na trzepakach do przeglądu i przy swobodnym zwisie. Żadnych luzów. Czy istnieje taka możliwość, że bierze się to od już wyeksploatowanych opon z tyłu? Hałasują i osiągnęły już próg bezpiecznej eksploatacji, choć nie widać na nich żadnych balonów, czy pęknięć. W tym roku się z nimi żegnam, ale do końca sezonu jeszcze je wożę, czyli pewnie jeszcze z miesiąc. Są to Fuldy Carat (chyba) 205/50/16

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja też tak miewam czasami w koleinach.

dziki taniec :mrgreen:

aż pojechałem kiedyś na diagnostykę ale nic nie wykryto :shock:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Ciśnienie prawidłowe. Nie dopisałem, ale byłem też u zaprzyjaźnionych gumiarzy, koła wyważone i ciśnieniowo wyrównane dla 4 osób bez obciążenia według naklejki na drzwiach.
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!