Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś już upgradował swoją F30? W dziale o E90 jest obszerny temat, ale tutaj może pociągniemy swój :)

Dobra, dzisiaj z daleka widziałem swoją F30 bez M-pakietu i ... z boku brakuje jej tego czegoś :)

Ktoś coś może polecić? Gdzie to robić, gdzie kupować itd...

Opublikowano

Szukasz takiego ogłoszenia ale do F30, kupujesz i jedziesz do blacharza/lakiernika. Gdy się interesowałem to dla E60 kompletny M-Pakiet 2 lata po premierze kosztował ok. 10.000 PLN. Pewnie za jakiś czas się pojawią dla F30. Co tam w środku w pudłach znajdziesz, nie mam pojęcia - może chińskie podróby, może jakieś niepełnowartościowe elementy, HGW, Polak potrafi.

http://moto.allegro.pl/oryginalny-bmw-nowy-m-pakiet-e60-e61-m-pakiet-i2630696089.html

Opublikowano

Oryginał (tego bym się trzymał) to pewnie w ASO. Na zewnątrz: to zderzaki przód/tył, progi i felgi. Czasem do progów podchodził jeszcze inny błotnik (tutaj chyba są takie same).

Można tez pokombinować z częściami Performance, to w większości cześć co powyżej, tylko znów najczęściej karbonowymi dodatkami, czarne nerki, lotki, lusterka, wydech.

W środku jak masz pakiet sport to w stosunku do pakietu M, chyba największa różnica to kierownica, drążek skrzyni manualnej i wszechobecna literka M. Znów kłaniają sie cześć performance gdy chcesz miec wszystko w karbonie czy alkantarze.

cześć performance: Kliknij

Klikając w konfiguratorze na stronie BMW dokładnie zobaczyć można różnicę miedzy danymi pakietami, czy liniami (sport, modern, luxury)

Konfigurator

Co do kupowania nowych oryginalnych cześć na allegro to nie mam doświadczenia. Używane oryginały lepiej się kupuje :wink:

Opublikowano

Ciekawe to wyglada i chyba mozna kompletowac pojedynczo?

tylko tych cen cos tam nie widze albo slepy jestem.

Ewentualnie mozna okleic jakies czesci karbonem tzn taka specjalna folia karbonowa.

Opublikowano

tylko nie folia karbonowa :duh: ,bo to druciarstwo ,zestaw M Performence jest ok jak lubisz karbon i alcantare...

mam taki pakiet u siebie, zrobię parę fotek i wrzucę. :)

Opublikowano
tylko nie folia karbonowa :duh: ,bo to druciarstwo ,zestaw M Performence jest ok jak lubisz karbon i alcantare...

mam taki pakiet u siebie, zrobię parę fotek i wrzucę. :)

Auto z pakietem kupowales? czy dokladales pozniej?

Zastanawiam sie kiedy u nas bedzie mozna pojedyncze elementy z M pakietu kupowac

Opublikowano
Przy konfiguracji nowego chyba da się kopić tylko kierownicę, resztę jak chcesz to w zestawie. Jeśli zależny Ci tylko na wygładzę zewnętrznym, to może warto by sie było zastanowić nad zakupem choćby przedniego i tylnego zderzaka (nie wiem ile - ale jest Tutaj). Do tego czarne nerki (pewnie z 0,5k) i auto mogło by nabrać charakteru.
Opublikowano
Spójrz na cenę i raz jeszcze zastanów się nad swoim pytaniem...
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

no ja sie domyslam ze cos z nimi nie tak pytanie tylko z czego zatem sa wykonane.

A jesli to podrobki to jakim cudem jeszcze gosc istnieje na allegro i ma mozlwiosc firmowania ich logotypem BMW>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taki kraj. Niby emblematy nie można sprzedawać w zamiennikach, a wejdź na allegro czy pierwszą lepszą giełde samochodową.

Odnośnie felg, to jaka cena taka jakość. Wykonane są z najtańszego stopu, metodą odlewania, które przy tym rozmiarze i niskim profilu opony krzywią się przejechaneg listka. Niesutanne problemy w wyważeniem kół i biciem na kierownicy. Nie polecam. Lepiej kupić używane OEM które przejechały milion kilometrów niż to badziewie.

Oglądałem kiedyś program na kanele XXX i dali takie felgi pod RTG. Masakra ile tam jest niedoróbek, zdarzają się pęcherze powietrza w struktórze felgi...masakra...

PZDR>

Opublikowano

Tak mysalem wlasnie.

Pytanie czemu bmw sie nie wezmie za to skoro uzyty jest ich znak... pracuje w innej branzy co prawda ale zwiazanej mocno z prawem autorskim i za cos takiego producent 100 krotnie mnieijszy od bmw juz by im sprawe zalozyl.

Opublikowano

komu mają wytoczyć ten proces , Chiną czy chińskiej firmie :mad2: wszyscy się trzęsą żeby tam sprzedawać swoje wyroby , BMW również .

Nikt im nie podskoczy to ogromny rynek. Tak naprawdę to większość ma to tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Jedynie co możesz zrobić to , dokonać wyboru - kupić te felgi lub nie. Osobiście znam trochę rynek producentów felg i odradzam :nienie:

Opublikowano

A widziałeś ten rozmiar!

Zewnętrzna krawędź felgi wejdzie prawie 2 cm do środka :|

Efekt będzie ...........

Przy okazji też szukam drugiego kompletu, tylko 17. Jak dotąd nic ciekawego nie znalazłem a aso woła 1,7 za sztukę.

Może ktoś coś interesującego spotkał?

Opublikowano
komu mają wytoczyć ten proces , Chiną czy chińskiej firmie :mad2: wszyscy się trzęsą żeby tam sprzedawać swoje wyroby , BMW również .

Nikt im nie podskoczy to ogromny rynek. Tak naprawdę to większość ma to tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Jedynie co możesz zrobić to , dokonać wyboru - kupić te felgi lub nie. Osobiście znam trochę rynek producentów felg i odradzam :nienie:

Proces gosciowi, ktory tym handluje po prostu.

Problem w tym ze wiele osob bedzie przekonanych iz to sa felgi oryginalna i dobrej jakosci.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jednak nie będę wkładał M-pakietu. Zdecyduje się na M-Performance. Przy ewentualnej odsprzedaży samochodu, potencjalny klient zdecyduje się na zakup samochodu z fabrycznym m-pakietem. M-Performance to inna bajka. Jesli ktos ma gdzies moze strony z F30 z pakietem M-performance w kolorze Melbourn Red to poprosze :)

Tutaj tylko black grill: http://www.f30driver.com/forum/showthread.php?t=917494

Opublikowano
felgi nie beda pasowac od innych modeli BMW tylko z F30 a cena za komplt felg od razu smierdzi chinami nie polecam
BALCAMP.PL
Opublikowano
Jeżeli to komuś coś pomoże to właśnie znalazłem te felgi w sklepie branżowym. Są rozmiary pasujące do F30. Producentem jest włoskie WSP produkujące repliki felg. Cena ok.750 sztuka. Szukając dalej generalnym importerem na Polskę jest firma z Przemyśla patrz. http://www.leggera.eu. Oznaczenie modelu W652 Agropoli. Cena 130€.