Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie ma dwa kluczyki jeden szary bez bajerów do otwierania drzwi i drugi ze wszystkim

Problem leży w tym drugim gdyż nie mogę nim odpalać auta.Otwiera drzwi ,bagażnik zamyka okna ale nie odpala....to znaczy chyba raz na 100 razy odpala

Za to ten szary odpala normalnie.

Podczas diagnostyki diagnosta stwierdził iz auto widzi oba i nie wie dlaczego tak sie dzieje

W diagnostyce wyskakuje jakiś błąd imo ale nie wiem jaki.

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak st i o z tym można zrobić

Opublikowano
Hmm a ten drugi klucz jest z bateria? Jak sama pastylka i by sie rozsynchronizowal to juz raczej nie odpalal by auta bo zgubil by kod kroczacy. Wtedy trzeba go zsynchronizowac programatorem jakbys byl z Wrocka to moge pomoc.
Opublikowano

Ten drugi jest z baterią bo przecież otwiera drzwi :P

Jak pisałem diagnosta stwierdził "dziwne powinien działać" i że auto go widzi więc sam nie wiem

Opublikowano
w bledzie ktory dawales w innym temacie byl blad komunikacji miedzy EWS (komp od immo?) a DME(komp od silnika), szukajac cos tam o tym ktos kiedys napisal ze mu zasniedzialy styki od EWS, po ich wyczyszczeniu wszystko wrocilo do normy, moze to to bedzie. gdzies jest EWS nie wiem.
Opublikowano

Mozna tylko zsynchronizowac EWS z DME czysci sie tablica i dostaje nowe kody kroczace, ale klucz ktory sie rozsynchronizowal napewno nie dostanie nowego kodu. Trzeba w EWS zaznaczyc opcje w ktorej klucz jest czysty i jak go wlozysz w stacyjke to pobierze nowy kod kroczacy, gdy klucz sie rozsynchronizuje to serwis powie ze moga zamowic nowy, bo orginalny sprzet BMW nie ma mozliwosci programowania EWS-ow.

Ps czy w bledzie napisane jest ze kod kroczacy sie nie zgadza ? Jesli tak to potrzebna jest synchronizacja.