Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie mam problem z radiem...

Mialem wsadzone radio sony, ktore przestalo dzialac, mozna bylo wkladac i wyjmowac plyte, wyswietlacz nie dzialal itd.

Kupilem oryginalne CD BMW i takze nie dziala, podlaczylem u kumpla w aucia i wszystko gra.

Sprawdzilem schemat kostki, bo poprzedni wlasciciel uciol kable i mam ISO, do ktorego dokupilem przejsciowke na oryginalna kostke BMW

Wkladajac do mojego auta nawet wyswietlacz sie nie zapala!

Jakies pomysly dlaczego?

Opublikowano (edytowane)
pomysły takie że masz zamienione któreś kable. Idz i spisz jak wygląda kostka u kolegi twojego który kabel na który pin i potem zrób żeby było tak samo u ciebie. Dlatego poprzednik ciał kable bo cos przerabiał i pewnie teraz zasialnie radia jest nie na tym pinie co trzeba. Edytowane przez K3m0T1989
szukam
Opublikowano

Pozamienialem kable i radio wystartowalo, ale pojawil sie komunikat "DISABLED"

W kostce nie ma pinu 7, szukalem w instalacji dodatkowych kabli, ktore sa nie podpiete do zainstalowanej przez poprzedniego wlasciciela kostki ISO i nic nie znalazlem!

Ktos wie skad moge pociagnac dodatkowy kabel aby podpiac go bezposrednio do pinu 7?

Szukalem pomocy u wujka Google, ale bez wiekszych rezultatow...

Opublikowano
no ja też przeczytałem i trzeba mocniej poszukać ten kabel gdzieś z wiązki i podpiąć. Występuje w róznych kolorach chyba z tego co pisza na elektrodzie.
szukam
Opublikowano
no ja też przeczytałem i trzeba mocniej poszukać ten kabel gdzieś z wiązki i podpiąć. Występuje w róznych kolorach chyba z tego co pisza na elektrodzie.

Wymontowalem schowek, aby miec dojscie do wiazki i nie widze tam kabelka w kolorach takich jak podaja na elektrodzie... jedyny jaki znalazlem to zolto czerwony ale z niebieskimi paskami...

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W schowku przed pasażerem, jak go otworzysz to zauważysz dwie białe spinki u góry schowka, które trzeba przekręcić i bezpieczniki będą na tacy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.