Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich serdecznie.

pisze z wielką prośbą o pomoc bo już nie ogarniam tematu ;-)

kupiłem bmw x5 przy zakupie nie zwróciłem uwagi na niesprawne radio i się zaczęło :-(

Gdy odpalę autko wyświetlacz od radia podświetli się na jasno i koniec , żadnych napisów , animacji , dźwięku zero, nic ;-( mogę tylko wduszając prawe pokrętło wyłączyć podświetlenie i to na tyle. nie wiem gdzie szukać przyczyny tego stanu i od czego zacząć.

proszę o jakąś pomoc w tej sprawie.

BMW jest z 2002 rocznika i ma silnik 3.0D

POZDRAWIAM

Opublikowano
Podłącz pod komputer sprawdź czy niema błędów, dodatkowo trzeba sprawdzić czy nie masz uwalonej navi która steruje wyświetlaczem. Może wgranie softu załatwi sprawę.
Opublikowano

witam ponownie.

próbowałem sie podłączyć komputerem i niestety nie ma komunikacji :(

a kiedy próbuję włożyć płytę do navigacji z aktualizacją oprogramowania to wyrzuca płatę :(

POMOCY!!!

Opublikowano

Pewnie czytnik padł.Najlepiej spróbuj go przeczyścić a jak nie pomoże to do elektronika

Można jeszcze tak jak kolega napisał spróbować wrzucić nowy soft

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Jeśli masz możliwość to podmień czytnik od kogoś innego i zobacz czy ci wystartuje monitor. Wg mnie problem tkwi w czytniku lub połączeniu czytnik-minitor. Sprawdź wtyczki.