Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem z Navi, pokazuje mi lokalizację w innym miejscu niż jestem

- chcę sprawdzić antenę gdzie ona się znajduje.

dziękuję i pozdrawiam

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

Przeczytalem, nawet ten post wczesniej. Tyle ze wiem jak w koncu rozwiazales ten problem?

Dzis sprawdzilem w menu serwisowym i jak by nie widzial satelit

Pozdrawiam

Opublikowano

Czyli to samo co u mnie....Proponowałbym zaczać od bezpiecznika:) mój był wywalony od czytnika itp:) Sprawdziliśmy antene i git dzałała, więc czytnik...no właśnie okazało się że czytnik jest padnięty. Tak jak napisałem w moim poście wczoraj naprawa zrobiona i łapie 6 satelit.a Gyro zmienia pozycje? Czy też nie działa?

Aha i z tego co sie orientowałem antena baaaardzo żadko pada, ew. może gdzieś kabel ale prędzej wzmacniacz lub tak jak u mnie czytnik...

Jak jesteś z Warszawy albo okolić to polecam podjechać do BMW NAVI GARAGE..

Opublikowano

OK sprawdzę dziś na spokojnie miernikiem bezpiecznik, rozumiem że jest gdzieś w okolicach czytnika?

Pytanie jak sprawdzaliście antenę? - u mnie w menu serwisowym jest napisane że szuka satelit,

czujniki kół pokazują jakieś tam wartości np. 58, natomiast satelity nie widzi jest komunikat 00.

Gyros zmienia pozycję.

Ile kosztuje czytnik? - może warto wyczyścić laser?

dzięki za pomoc będę walczył dalej

Opublikowano

Bezpiecznik masz w chowku, u mnie był koloru brązowego. Ale nie pamiętam numeru...;/

U mnie antena była sprawdza w ten sposób, że zamieniliśmy ją z inną po prostu i był ten sam efekt.

Satelit u mnie tez nie widział, ale Gyro zmieniał pozycje..

Laser nowy na allegro 399zł, czytnik używany... hmmm jaka masz navi? Jeśli MK4 to używka min. 900zł...

Opublikowano

sprawdzę najpierw bezpiecznik, spróbuję jeszcze odłączyć od zasilania czytnik,

zmiana mapy nic nie daje, nie wiem czy warto robić upgrade soft wydaje mi się to bez sensu,

pozostaje kwestia brudnego lasera ale to też to pomijam.

Mam MK III nie wiem jak to koszt ;-(

Umówiłem się do bmw navi garage na diagnozę na poniedziałek dam znać.

dzięki za pomoc

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

już po problemie dzięki BMW Navi Garage ;-)

Okazało się że padła antena a nie jak u kolegi hipermod w czytniku.

Więc rozwiązaniem było albo demontować starą antenę ze spojlera w klapie albo włożyć drugą antenę w inne miejsce.

Wybraliśmy drugi sposób, chłopaki z BMW Navi Garage zamontowali antenę i sprytnie ją ukryli, tak żeby łapała satelity.

Generalnie wniosek taki że znają się w temacie, zrobili diagnozę, rozwiązali problem.

Szybko, solidnie.

Polecam i pozdrawiam piotr,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Poszukuję osoby w okolicach Suwałk która posiada w samochodzie Navi 16:9 MK4 gdyż mam problem, chodzi mi o sprawdzenie czytnika DVD.