Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam serdecznie.Jestem tutaj nowy więc nie wszystko mogę napisać poprawnie,proszę o poprawki jeśli coś będzie nie tak.Moje auto to BMW E46 1.9 benzyna,1998 rok.Mój problem polega na tym iż po kupnie przejechałem autem ok.300 km,w drodze do domu auto wogóle nie wkręcało się na obroty,zachowywało się tak jakby były uszkodzone świece lub cewka,autem w takim stanie nadal jeździłem,aż nagle stanęło.Autko bardzo ciężko zapala,jeśli zapali obroty trzymają się około tysiąca i bardzo falują,po kilku sekundach auto zgaśnie.gdy dodaje gazu działa dlużej,ale zachowuje się tak samo.Byłem z autem na komputerze,błędów zero,parametry idealne.. Proszę o jakieś porady na temat tej usterki. Edytowane przez METODAAAAB
Opublikowano
Sprawdź cewki po kolei, bo po objawach stawiam na to, że nie pali na wszystkie cylindry. Odłączaj każdą po kolei na włączonym silniku, będziesz słyszał zmiany przy odłączeniu/podłączeniu. Jeśli któraś leży, żadnej zmiany nie usłyszysz.
Opublikowano
Dodam jeszcze,że gdy auto jeszcze jeździło,zachowywało się tak jakby wogóle nie miało mocy,zamulało,e36 1.6 na gazie brata lepiej przyśpiesza i się zbiera..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest lpg?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Założyłem właśnie 2 z kolei dobrą cewkę,świece dobre,cewka i kable sprawne,zachowuję się tak jakby nie dochodził prąd na 2 i 3 świecę,wogóle nie daje na nie iskry..
Opublikowano
Założyłem właśnie 2 z kolei dobrą cewkę,świece dobre,cewka i kable sprawne,zachowuję się tak jakby nie dochodził prąd na 2 i 3 świecę,wogóle nie daje na nie iskry..

sprawdź wiązkę zasilającą cewki