Skocz do zawartości

Wibracje przy przyspieszaniu automat 2,0 d, 177 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu pojawiły sie dziwne wibracje w przedziale obrotów 2000 a 3000, nie jest to szarpanie jak opisywane problemy ze skrzynka rozdzielcza ale wibracje jak przy krzywej feldze, niestety felgi są proste a koła wyważone i bez uwag.

Serwis zrobił adaptację skrzyni biegów, niestety nie pomogło, w zaprzyjaźnionych warsztacie sprawdziliśmy podmuch wału, skrzyni silnika, wszystko jest OK,

Te wibracje są wyłącznie przy przyspieszaniu jak zdejmie nogę z pedały przyspieszenia giną prawie do zera.

Mam wrażenie jakby gdzieś jakiś mimośròd powstawał i powodował te wibracje,

jedyna znaleziona usterka to luz na pòłosi przedniej, czy to może być przyczyna opisanych wibracji ???!, mechanik twierdzi ze tak, czy ktoś miał już takie problemy, może coś podpowiecie ???

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie, to pojawiło sie w trakcie eksploatacji i mam wrażenie ze sie nasila.

W poniedziałek wymieniamy polosie , na czwartek powinno być gotowe, dam znać co w sprawie, mam nadzieje ze zabieg przyniesie pożądany skutek.

Pozdrawiam

Opublikowano
Sam wiem jak jest często przy tym zawieszeniu w X3 dojść co i jak.Półoś może powodować takie drżenie ale powiem ci tak: ja mam tez delikatny luz na jednej i drżenia nie ma ale każdy przypadek moze być inny.Pozostaje tylko wymienić i zobaczyć jaki będzie efekt
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 1 rok później...
Opublikowano
Mam identyczne objawy i jeszcze nie uporałem się z problemem. Też mam luz na prawej półosi po uderzeniu w krawężnik. Rzeczywiście drżenie narasta . Jestem umówiony na wymianę półośi...mam nadzieję,że pomoże.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem identyczne objawy (wibracje wyłącznie przy przyspieszaniu 2000-3000 rpm). Pomogła wymiana oleju w skrzynce Xdrive, przebieg wtedy ok. 100.000 km.

Pzdr,

A.