Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .

Temat stary ale jeśli ktoś będzie miał podobny problem a mam i ja i powiem dlaczego.

Jak zawsze opdowiedzi i powodów gdy coś w naszy samochodzie przestaje działać poprawnie może być wiele.

Może być przerwa w obwodzie fizycznie czyli uszkodzony lub uszkodzone przewody,może nie stykać tzw oprawka w którą mocujemy żarówkę ale może też być wiele innych rzeczy i również dezaktywowane programowo w inpa.

Zrobiłem tak programem inpa w wersji angielskiej zainstalowanej na szybko gdzie mój angielski jest taki sobie.

Wyłączyłem mianowicie prawe światło mijania przód ale pozycyjne zostało i świeci.

Wyłączyłem też światło prawe totalnie w ogóle z tyłu.

Do tej pory działały światła i nie było problemów.

Sprawdziłem bezpieczniki i są ok .

Wyłączyłem je oczywiście niechcący ,już się trochę więcej dokształciłem zainstalowałem inpe w wersji pl zgodną z wersją i miastem produkcji samochodu.

Wyłączyłem też otwieranie szyb wszystkich oprócz tej od strony kierowcy,radio wyłączyłem i się nie włącza.

Tylko bardzo proszę bez epitetów bo głupota ewidentna ale ja to wiem i już wystarczy gdyby kogoś kusiło.

Ważne ,że ktoś kto będzie miał podobny problem i kupił już auto z taką usterką to warto sprawdzić również usterkę po podpięciu komputera.

Ważne żeby najpierw się doszkolić a potem eksperymentować i też ostrożnie nie mówiąc już o kodowaniu co niby wydaje się na pewnym etapie w miarę proste to jednak różnie bywa.

U mnie nic wielkiego nie poprzestawiałem i teraz jak już wiem jak działa program łatwo to cofnę do stanu poprzedniego ale to tak w odpowiedzi i dla przyszłych użytkowników szukających możliwości w znalezieniu usterki tej konkretnej ale nie tylko.