Skocz do zawartości

(e46) 136 KM chlodniczka spalin egr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,ostatnio mialem wyciek plynu chlodniczego i autko kopcilo na bialo na zimnym silniku (cos jak para). Podejrzenie padlo na chlodniczke spalin egr, plastikowa opaska zacisnolem, ale nie do konca, wezyk wychodzacy spod chlodniczki i podzialalo bo juz od tygodnia prawie nic nie ubylo i wogole nie kopci, natomiast zaczelo wiecej palic!?. I teraz moje pytanie: czy da sie obejsc jakos ta chlodniczke? Czy po zaslepieniu zaworu egr bedzie taka mozliwosc i czy wieksze spalanie to efekt mojego zabiegu? Z gory dzieki pozdr.
Opublikowano

większe spalanie ci się wydaje albo jest przypadkiem. Rozumiem że zatankowałeś do pełna i zrobiłeś ta samą trasę licząc kilometry i potem znowu zatankowałeś do pełna i wyszła ci ogromna róznica w spalaniu ? czy co komputer ci wiecej pokazuje czy po czym wnosisz ? już tutaj widziałem magików co mowią "zatankowałem za 30zł i wskazówka szybciej wróciła do poprzedniego stanu" hahahaha

można to obejśc, można zaślepić, można wstawić kawałek zwykłej rurki, można wymienić chłodniczkę. Rób co chcesz

szukam
Opublikowano
Po zalozeniu opaski zauwazylem ze wskazowka spalania dochodzi w momencie do 20l na drugim biegu nawet jak jade bardzo spokojnie i nie cisnej jej zbytnio ale mniejsza z tym. bardziej intersuje mnie jak obejsc chlodniczke. Jak konkretnie ja obejsc bo jestem lajkiem w tym temacie :) Gdzie wstawic ten kawalek rurki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ekonomizer raczej nie nadaje się do sprawdzania spalania, szczególnie w mieście :8)

Można sprawdzić średnie spalanie na dystansie 50 km w teście 5.0, ale najrozsądniej tak jak kolega napisał.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.