Skocz do zawartości

320d M47 przyspieszenie na 4 i 5 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie, poniżej wrzucam filmik dziś nakręcony, jakość nie powala ale widać tyle ile trzeba, równo z początkiem filmu wcisnąłem pedał na maxa, 5 bieg i 100 km/h. Silnik M47 nic nie modzony, może ktoś się wypowiedzieć czy auto idzie w miarę normalnie i trzyma serię?? Wg mnie moc jest spora, ale może ktoś mniej więcej porównać z innym M47 bez moda? Na pokładzie 2 osoby (ja powyżej sety :D i moja Kobieta ok 60 ), i w bagażniku ok 60 kg. pzdr

Edytowane przez mateusz88
Opublikowano

wydaje mi sie ze jest ok :cool2:

dla pełnego podglądu zmierz ile masz na 4 biegu 80-120 tu bedzie bardziej miarodajne bo kilka osób mierzyło czasy :cool2:

gdziej nawet wątek zakładałem z porównaniem elastyczności m47 :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co z ekonomizerem? Nie powinien dochodzić do końca? W moim m47n przy takim przyspieszaniu jest zamknięty.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
no to cieszy mnie że wszystko ok :) z tym 4 biegiem to przetestuje w któryś dzień jeszcze, wpadne na AOW to zobacze. Dzis jechałem traske z NS do Wrocławia to tak sprawdzałem. dzieki za odp
Opublikowano
user chętnie sie kiedyś spotkam :) a co do studiów to poniekąd masz rację:) tyle że ja tu w Wrocławiu już od 5 lat mieszkam bo moja Kobieta stąd jest:) pierwsze 3 lata licencjatu fakt robiłem 4 lata, ale teraz już na drugim roku drugiego stopnia, tyle że to i tak wszystko zaocznie w weekendy bo w tygodniu trzeba pracować
Opublikowano
Witam.U mnie też zamyka ekonomizer obroty na 4500-4800 podchodza ale nie wiem czy był chip bo na serwisie nie stwierdzili nic takiego a spalenie w miare przy spokojnej jeździe 6,8 na 100km i trasa\miasto więcej trasa
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie wrzucam dzisiejszy filmik z elastyczności na 4 biegu, start filmu = wciśnięcie pedału gazu na max przy 80 km/h , co o tym sądzicie? Jak porównuje z innymi to chyba jakoś nie odbiega od norm ta moja mała? Troche dziwne zachowanie ekonomizera mam...

Opublikowano

takie zachowanie ekonomizera wskazuje że coś nie teges. Może przepływka ? może sterowanie turbiną? nie czujesz jak eknomizer się cofa jakiegoś spadku ciągu ?

w ogóle u mnie ekonomizer idzie dużo dalej niż u kolegi, w sensie na każdym biegu jak leci na koniec to jest sporo poza ostatnią kreską.

O czymś to świadczy ?

szukam
Opublikowano (edytowane)

TC ale to po magicznym pliku tak jest? bo kurde nie kojarze czy tak miałem wcześniej. Na pewno na 5 biegu nie dochodził do końca a teraz tak. Ale nie moge sobie przypomnieć czy bez modzenia też szedł tak daleko czy nie. To twoja sprawka że ten ekonomizer tak daleko idzie ? :)

wszystko fajnie ale nie ten bieg chyba pokazujesz :P bo 80-120 na 4 biegu w 4sec to by za dobrze było :)

Edytowane przez K3m0T1989
szukam
Opublikowano
oczywiście podkreślam ręcznie stoperem w telefonie. Więc pewnie jest realnie dłużej. I nie chce kłótni tutaj wywoływać żadnej :) bo ktoś zaraz zarzuci że niemożliwe albo że szybciej niż polift i dopiero będzie.
szukam
Opublikowano
Filmik nagrany ponad rok temu. Teraz po wymianie wszystkich wtryskow zamykam sie w niecalych 5 sekundach od 80 do 120 na 4 biegu. Skrzynie mam 6 biegow, silnik spokojnie trzymal serie przed wirusem, program lekko podciagniety na ok 190 kucy i 420 niutonka.