Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje informacji na temat kontrolki która wygląda tak.Jest to kółko a po obu strnach kółka są przerywane kreski coś takiego :O:

Pozdrawiam Michał z Gdańska :cool2: [/img]

SEX JEST JAK BMW RADOSC Z JAZDY :-)
Opublikowano
jaki jest koszt naprawy? wymiany? co trza kupic?

prosze o info

Witam

Trzeba wymienić klocki bo czujnik zużycia klocków jest już wytarty i styka się z tarczą,koszt klocków z czujnikami ok 160zł.Przed wymianą sprawdż czy dotyczy przodu czy tyłu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

z tyłu mam bębny, wiec raczej przód

klocki z czujnikami musze kupic?

hmm ile moge z tym jezdzic? od 4 dni to mam...

dojezdze do wiosny? to bym sam wymienil... hmm?

eloo
Opublikowano
Nie wiedzialem, ze w piatkach 524td e34 robili bebny z tylu. Az dziwne, bo to ciezkie auto. A 518i miala? Troche po zaq temate4m :).

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

... Młodzik - molu ma E34 i tam są tarcze z przodu i tyłu /a wewnątrz są szczęki ręcznego/ jacowawa ma E36 i tam są bębny nie czytasz dokładnie .

jacowawa - pozostałe kontrolki są tu :

http://www.beemka-klub.pl/portal/articles.php?id=21&PHPSESSID=4037c108223367494d59cc64fe2a299c

są też w dziale ; przydatne linki :shock:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

no to mam zuzyte klocki, i cos z plynem hamulcowym....

jaki plyn hamulcowy kupic? wymienic? czy dolac poprostu?

klocki jakiej firmy?

pozdro

eloo
Opublikowano

klocki jakiej firmy?

pozdro

dOT 4 ALBO dot 5

Klocki i tarcze - najdroższe na jakie Cie stać ;> Wyhamować bydle ważące na pusto półtorej tony to nie zabawa ;)

Opublikowano

klocki jakiej firmy?

Witam

Co do płynu to jak nie wiesz kiedy był wymieniany to lepiej wymienić na nowy a klocki polecam firmy Jurid

Pozdrawiam.

Opublikowano

witam

jeśli chodzi o kontrolkę płynu hamulcowego to przyczyną może być zbyt mała ilość płynu spowodowana np.zużywaniem klocków przez co cylinderek wychodzi i poziom w zbiorniczku sie obniża.

Ale jeśli już wymieniasz klocki to wymiana płynu napewno nie zaszkodzi bo powinno się to robić co 2 lata

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

Mam takie pytanie, ponieważ gdzieś na początku zimy zaczęła mi się czasami zaświecać kontrolka zużycia okładzin. Z tym, że raczej nieregularnie, czasami od razu po odpaleniu, czasami w trakcie jazdy, a potem gasła też w różnych momentach (najczęściej, jak walnąłem w większą dziurę). Ponieważ było to nieregularne, a hamował prawidłowo i pedał też nie wchodził za głęboko, więc pomyślałem, że może czujnik jest walnięty. Natomiast teraz, kontrolka nadal zapala się i gaśnie nieregularnie, ale już częściej, a poza tym pedał wchodzi teraz za głęboko, mimo, że nadal dobrze hamuje.

Czy jest to pewna oznaka, że już jednak trzeba wymienić klocki?

Opublikowano

W E36 czujnik działa na zasadzie rozwierania. To znaczy, gdy jest cały to zwiera kable, jak się klocki zużyją to czujnik się przeciera i rozwiera. Oznacza to wymianę czujnika razem z klockami inaczej kontrolka nie zgaśnie.

Co do firmy, ostatnio wymieniałem z tyłu, miałem Jurid a teraz mam Lucas'a. Jakoś nie narzekam...

W E36 na tyle są i tarcze i bębny (ręczny).

Czy miganie kontrolki od ciśnienia w układzie hamulcowym może być spowodowane mrozami :?::?::?:

Opublikowano

witam

jeżeli stary płyn to kto wie - dawno był wymieniany?

I czy nie ma różnicy w hamowaniu i "twardości" hamulca?

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża