Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem nowy na forum a to mój pierwszy post:)

Jako że sporo tutaj fachowców marki i użytkowników z doświadczeniem więc pozwalam sobie zadać pytanie... Mam problem ze światłami drogowymi (długimi) w e92. Nie znam się na tym kompletnie a wygląda to w ten sposób, że jak normalnie jadę na światłach mijania i włączam długie światła to nie świecą w ogóle (pozostają włączone światła mijania). Dodatkowo jak wyłączę zupełnie światła na zero i manetką do świateł długich zacznę tak "mrugać długimi" to owszem zapalają się ale światła mijania a nie długie światła drogowe. W konsekwencji w moim aucie zachodzi taka sytuacja: światła mijania = światła drogowe.

Byłem z tym u elektryka, który po wielkich wydziwieniach powiedział mi że mam bixenony i jest jedna żarówka do świateł mijania i długich i że to elektromagnesy w lampach są winne a nie żarówki. Dodam tylko że ten elektryk nie jest wysokiej klasy specjalistą a takie auto u siebie na podwórku miał za pewne pierwszy raz i nie wiem czy mu ufać.

Macie jakieś pomysły na to??

Pozdrawiam,

Dawid

Opublikowano

niestety masz uszkodzone przesłony w bixenonach

zdarza się to czasem, ale rzadko w obydwu naraz

powiem, że u mnie też jedna lampa ma problem, po prostu przesłona się nie otwiera i długie działają tylko w prawym reflektorze , a w lewym nie

rozmawiałem z kilkoma serwisami - niestety lampę taką w 95% przypadków trzeba wymienić, bo są nierozbieralne

czasem jak się wyciągnie lampę da się coś zrobić, ale bardzo rzadko, więc lepiej od razu kupić sprawną

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej przysłony....chyba, że ktoś majstrował nieudolnie w instalacji :mrgreen:
Opublikowano
No wlasnie nie mrugaja jak pociagne za manetke. Tez slyszalem o tych przyslonach ze moga byc uszkodzone bo to w bixenonach wystepuje. Dzieki Panowie za podpowiedzi. Mam speca od lamp, uderze do niego w przyszlym tygodniu i zobaczymy co poradzi
Opublikowano

daj znać czy coś się dowiedziałeś

i jeżeli spec coś poradzi to i namiary

też muszę coś z moim zrobić

w zasadzie to mam pytanie do innych forumowiczów:

czy taka przesłona jest naprawialna?

czy jednak serwis bmw w mojej okolicy ma rację i lepiej wymienić całą lampę?