Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://allegro.pl/samochod-osobowy-i2673949347.html

Auto sprowadzone w zeszłym roku z włoch

wymieniony olej filtr, akumulator, auto podobno bez mankamentów (jak kazde zreszta nie puka nie stuka)

odpryski kamieni na tylnym zderzaku tyle od sprzedającego.

Żadne błedy sie nie świeca, obroty nie faluja etc. Zawieszenie sprawdzone w stacji diagnostycznej

troche mnie zdziwił fakt ze po roku od kupna sprzedaje samochód z zamiarem kupna czegos 'mniejszego"

Opublikowano

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBAAL11090JN23041

Kod typu AL11

Typ 316I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 77

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 1999-05-07

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S273A LM RAEDER/STERNSPEICHE 43 Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 43

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Bordliteratur italienisch

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon

Wyposażenie seryjne

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Czemu zaznaczone na czerwono, że z Włoch?

Przecież o tym pisze jasno sam sprzedawca w opisie swojej aukcji.

Opublikowano
http://allegro.pl/samochod-osobowy-i2673949347.html

Auto sprowadzone w zeszłym roku z włoch

wymieniony olej filtr, akumulator, auto podobno bez mankamentów (jak kazde zreszta nie puka nie stuka)

odpryski kamieni na tylnym zderzaku tyle od sprzedającego.

Żadne błedy sie nie świeca, obroty nie faluja etc. Zawieszenie sprawdzone w stacji diagnostycznej

troche mnie zdziwił fakt ze po roku od kupna sprzedaje samochód z zamiarem kupna czegos 'mniejszego"

Auto wygląda OK, nawet bardzo dobrze patrząc na niska cene 13 tys zł.

Bogate wyposazenie jak na 318i: klima automatyczna, elektryka przód tył, kontrola trakcji...

a że ktos chce kupic "cos mniejszego" ? czesto zdarza się, że ludzie kupują auto powyzej swych mozliwosci finansowych (takze jak chodzi o spalanie). Po pół roku, roku czy dwóch często przychodzi otrzeźwienie. Sam ma kolegę który z BMW 740i e38 przesiadł sie na golfa 3 1.4.....

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kontrola trakcji...

były e46 bez trakcji?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
kontrola trakcji...

były e46 bez trakcji?

W modelu 318i do 2001 roku kontrola trakcji była wyposażeniem opcjonalnym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ciekawe.

może znajdę kiedyś taką.

same 318 czy 316 też?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kontrola trakcji...

były e46 bez trakcji?

W modelu 318i do 2001 roku kontrola trakcji była wyposażeniem opcjonalnym.

Co masz na myśli pisząc kontrola trakcji, DSC czy ASC ?

Opublikowano

ASC rozumiem jako kontrolę trakcji

DSC to chyba jest cos takiego jak ESP - czy się mylę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ASC rozumiem jako kontrolę trakcji

DSC to chyba jest cos takiego jak ESP - czy się mylę?

ASC miały wszystkie e46 nawet 316i, seryjne ASC weszło już w e36 compact 03/1998r razem z poduszka drzwiową, miałem kiedyś taką broszurke bmw w rękach, DSC to dynamiczna kontrola dużo lepsza i świetnie zimą pilnuje żeby tyłek nie wyprzedził przodu, ASC jest dużo słabsza w pomocy ale i tak dobrze że jest :mrgreen:

Opublikowano

Swoją wiedzę opierałem na publikacji "Samochody Świata 1998" . Tam stało napisane że kontrola trakcji jest seryjna we wszystkich e46 R6, a w modelach wyposażonych w jednostki napędowe R4 jest opcją. Ale oczywiscie przyznam, ze broszura BMW jest wiarygodniejszym źródłem niż jakies popularne publikatory dla ludu...

Dzięki 320SI za oswiecenie mnie. W związku z tym mam też takie pytanie: czy każde e36 coupe, kombi oraz cabrio a takze Z3 wyprodukowane po marcu 1998 będzie miało ASC? Bo z tego co napisałes to weszło jako standard do compacta... a do innych modeli nadwoziowych e36? zapewne też?

Opublikowano

Zakupiłem ją. Generalnie bardzo uszanowane auto nic nie stuka nie puka rzeczywiscie.

Jestem zadowolony. Wszystkie filtry swiece oryginalne BMW

Auto mialo jedynie spekane podszybie(juz wymieniłem)

Pozatym wszystkie sruby, elementy na swoim miejscu i spasowane jak nalezy. Wszystkie zapinki nic nie pogubione.

oponki powoli sie konczą. Byłem na kanale sprawdziłem wszystko i jedyne co 'rzuciło" mi sie w oczy to rozcinany tylny wydech(może cos brzdekoliło?)

auto chodzi ogólnie cichutko wiec napewno ów tłumik tam jest.

Na błotniku sa slady po obiciu wieloktornym od drzwi(wkoncu to włoch) także odwiedze lakiernika i auto cukierek.

przyznam że długo szukałem samochodu aby miał oryginalne wyposazenie i nie był kombinowany.

Opublikowano
105 KM w takim aucie to to w ogóle nie jedzie. a ekonomiczne do tego tez nie jest, przy tak małej mocy. Ale oby dobrze służył, najważniejsze że się Tobie podoba.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

wystarczy zmienic komputer plus wałki rozrzadu i mam 318.

Generalnie nie do tego zmierzam. Racaej jezdze "powoli" więc delektuje sie jakoscia i wykonaniem.

oponki ktos wsadził 225 a powinny byc bodajze 205.. wiec spalanie pewnie tez spadnie, obecnie wyszło mi 6 litrów (mieszane) na trasie przy 90 spala 5 litrów (wg wskazan)

Delikatny but ze skrzyzowania i wskazówka pokazuje 16 na 100^^

Przymierzam sie do zmiany oleju w dyfrze, skrzyni, silnik obecnie "przepłukuje syntetykiem, bo straszny szlam i nagar we wnetrzu silnika.

Zmierzyłem kompresje przed i zmierze po "płukance"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taka rada na początek eksploatacji: nie patrz na wskazanie średniego spalania, bo potrafi konkretnie oszukiwać, lej do pełna i zrób 300 km i znowu do pełna, wtedy będzie konkretny wynik :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Bo w przeciwnym razie będzie można uznać, że wynikiem 6 ltr w cyklu mieszanym pobiłeś prawie o 2 litry dane fabryczne (i tak już zaniżone, jak u każdego producenta aut).
Opublikowano

trasa 200km, spalanie wg mnie utrzymuje sie w granicy 6-7 litrów.

Nie ma sensu cisnąc gaz do dechy jak i tak syzbciej nie przyspiesza

a dwa zauwazyłem ze wskazania spalania na desce sa prawdopodobnie z przepływki czy sie myle(w takim razie ile zassa tyle pokaże)

Wrazenia po zakupie.

Auto jest bardzo ciche w srodku, zarówno nawiew i cala wentylacja nie wieje w gebe.

klimatronik swietnie sie spisuje. Na poczatku zdziwiłem sie że ten silnik wogóle

"nie hamuje' po puszczeniu gazu tylko jedzie jakby na luzie i nie pokazuje spalania.

teraz to wykozystuje w wiadomym celu;)

Wielki plus za oryginalne naglosnienie. Moze akurat u mnie w 13 letnim bmw trafiło sie mało

lub wogóle nieuzywany zestaw grający w kazdym razie chodzi jak malina.

Ogólnie nie na darmo sie mówi o precyzji wykonczenia nawet 20 letnie BMW bije na głowe wszelkie VW czy audi.

U mnie nc nie skrzypi , totalna cisza.

Szybko sie nagrzewa silniczek. Fajna kultura pracy skrzyni, hamulce zyleta. kontrola trakcji nawet sie spisuje i 'przeszkadza" wszelkim szalenstwom.

Plusem dla mnie tez był brak skóry bo latem mozna sie 'przykleic" ..zima ogrzewanie no może..

Tanie czesci i ogólna dostepnośc kazdej pierdułki nawet uzywanej.

minusy wg mnie

mozna udezyc czapka o próg przy wsiadaniu.. niby w srodku wygodne ale z wsiadaniem nienajlepiej (zreszta po zakupie od razu wymieniłem przetarta uszczelke karoseryjna drzwi)

Czasem auto wydaje sie za twarde i za sztywne (zawieszenie)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To gratuluję udanego zakupu :cool2: ale tak jak pisałem najlepiej wlać pod korek, chociaż taki wynik zapewne można osiągnąć przy spokojnej jeździe :wink: wpisz sobie model i silnik w podpisie i będzie git :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Spoko podsumowanie :cool2: chciałem wiedzieć jakie wrażenia bo mam właśnie okazje kupić od wujka znajomego taką bawarkę (silniki i wyposażenie podobne, kierunki białe i rok młodszą cena: 11 ) tylko, że ja mam do nie dużych poprawek lakierniczych... I się zastanawiam czy to jednak nie za słabe będzie na dłuższą metę.
Opublikowano

To wszystko zalezy czego oczekujesz od tego samochodu. Moja 316 z "najsłabszym silnikiem" stwierdziłem ze ekspresowo zbiera sie na jedynce i 2jce (ok 80 km./h)

także jest dla mnie wynikiem zadowalającym i w pełni spełnia sie ten samochód w roli dynamicznego przemieszczacza.

Jezeli chcesz kopyta to mysle że szukaj 323 (lub starej 318IS)bo przejechałem sie i jest róznica i to znaczna.(w spalaniu takze)

Obecnie chce dorobic drugi kluczyk metoda surówki i uzywanego kluczyka z innej BMW także szukam nowego transpondera który sobie zakoduje.

Koszt całej operacji mysle wyjdzie 160 zł(uzywka kluczyk oryginał 60 zł, surówka 27 + dorobienie grota(??) + transponder (podobno od 10 do 60 zł) Zajmuje sie ktos tansponderami do BMW na slasku??

w ASO zaspiewali za kpl pilota 670zł

a za zwykły kluczyk immo 270zł