Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z tylnymi światłami neonowymi w klapie,oby dwa nie świecą,Proszę o podpowiedź co może być tego przyczyną i na jakiej zasadzie one działają(chodzi mi o to czy są tam jakieś żarówki?jak je wymienić?
Opublikowano
Otwórz bagażnik i w klapie sa zaslepki .. Dostaniesz się do lamp sprawdź zasilanie.... Z tego co pamietam wyłączone przy otwartej klapie...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano
Częsta przypadłość w E70, jest to feler do którego BMW nie przyznało się - woda dostaje się do środka lampy, przez co w końcu przestaje działać. Poobserwuj inne E70 jeżdżące po ulicach, zobaczysz, że wiele aut tak ma. Jedyne rozwiązanie to montaż nowej lampy (lampa jest wklejana a nie przykręcana). Jak nie chcesz płacić 700zł za OEM to można dostać zamiennik MagnetiMarelli za 200zł.
Opublikowano

Własnie doszedłem do tego,że to wina lamp.Zakupiłem nowe i wymieniłem.Nie jest to trudna operacja,poniżej link do strony jak to zrobić.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam

podam tylko krótko że światło lampy to 4 szt LED czerwony

na podstawce 90 stopni . zasilanie bezpośrednio z instalacji stabilizowane

małym IC 12V. lampa klejona ale do zrobienia .Woda w lampie po

ok 4 latach eksploatacji. Elektronika nie jest zabezpieczona

dlatego po naprawie zalewam ją w całości w lakierze ochronnym.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Własnie doszedłem do tego,że to wina lamp.Zakupiłem nowe i wymieniłem.Nie jest to trudna operacja,poniżej link do strony jak to zrobić.

Witam,

Czyli najlepiej w ASO, co by mieć gwarancję???

Zakupiłem oryginały i tak zrobiłem.

Pozdrawiam

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

Opublikowano
Czy ktoś z Kolegów kupił/zamontował zamienniki oryginału lamp tylnych i jeśli tak to jaka jest ich jakość wykonania i jak świecą w praktyce? Ogólnie czy warto kupić zamiennik na prawą i lewą stronę(żeby nie było różnicy w wyglądzie/świeceniu) za niecałe 600zł(za 2szt na Allegro) czy lepiej kupić 1szt oryginalną(ok.650zł u dealera) Pozdrawiam i Dziękuję z góry za podpowiedź :wink:
Opublikowano

Jeśli ktoś będzie miał ochote naprawić sobie lampę, czyli rozkleić a potem znowu ja skleic,

to podaję schemacik układu zasilania diód, który najczęściej pada od wody ( z powodu zwarcia)

http://img850.imageshack.us/img850/8123/bmwrearlamplightsschema.jpg

Pozdrawiam

M.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

mam podobny problem z lampami klapy, tzn. zbiera się w nich woda. Zabieram się właśnie za demontaż i sprawdzenie czy jakoś mogę załatwić sprawę bez kupowania nowej lampy.

Czy da się rozebrać lampę do tego stopnia żeby wylać wodę i dokładnie ją osuszyć ? Chyba sama lampa (część nr 11 rys.) jest sklejona z dwóch części i nie ma dostępu do środka.

?ui=2&ik=db05487d01&view=att&th=13d8ce6db804e09f&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8OPhqumTV0BbcMutHTyAyn&sadet=1363875019445&sads=oxQShnvCFLnD_mGXdDDExDGDJjw&sadssc=1

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
a czy ktoś się orientuje czy jest zamiennik do polifta z 2011 roku tych ferelnych lamp? i wrazie "w" gdzie można go nabyć?

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W lampach poliftowych nie ma tego problemu.

Odnośnie moich lamp: zdemontowałem (5 min roboty), osuszyłem suszarką, oczyściłem uszczelkę i wstawiłem lampy ponownie. Była zwykła uszczelka, nie ten czarny silikon/uszczelniacz. Pojeździłem trochę i .. woda zbiera się ponownie w jednej lampie.. :mad2:

Spróbuję jeszcze uszczelnić tylną część lampy , jak to nie pomoże będę jeździł aż ich szlag trafi, a potem wymienię na lift.

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

Opublikowano

oj mylisz sie...

mam 2011 i nie pali się...

były akcje serwisowe .....dowiadywałem się w serwisie :)

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano
no lewa nie działa, trochę mrugała i przestała, co gorsza na alledrogo z używek same prawe :duh:
Opublikowano

Dziś się zabrałem za wymiane wcale nie trzeba demontować całej osłony od wewnątrz bagażnika cała operacje można spokojnie wykonać poprzez zdemontowanie oświetlenie tabliczki i odkręcenie jednej śruby trzymającej lampę na klapie na spokojnie 20minut roboty.

a poniżej foty jak wyglądała moja lampa...zaznaczam auto z 2011 rok poliftowe.... jeden pin od wtyczki z przewodami czarny/czerowny zgnił tzn nie było go w podstawie czarnego plastiku do którego wpina się wtyczke :shock:

http://img22.imageshack.us/img22/3765/20130427150404.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/9861/20130427150414.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/5752/20130427150435.jpg

GG 22098562

kom 502100017

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Po przejechaniu wczoraj paruset km. w deszczu zgasła prawa tylna klapowa :-( Widać, że w środku jest trochę syfu/brudu. W sumie to piszę ot tak informacyjnie bo właściwie wszystkie informacje o opcjach co robić są w wątku...
Opublikowano
moja zdemontowaną uszkodzoną starą zawiozłem do elektronika i mi ja postawił i działa:)niech leży i czeka wrazie w jak ta padnie ;)

GG 22098562

kom 502100017

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy ktoś wie gdzie można zakupić taką uszczelkę na podmianę jak na filmie?

chcę spróbować je uszczelnić zanim padną na amen bo woda się zbiera od roku.