Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kolega szuka ładnego BMW e30. Silnik 2,0 w zwyż. ma na nie ok. 6tys zł. Co powiecie o tym aucie?? Ktoś je widział? A jeżeli ktoś jest z Wrocławia to może podskoczyć je i obejrzeć? Link:

http://otomoto.pl/bmw-320-zamiana-na-wiekszy-C26110560.html

Vin:

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAH51070EB06246

Kod typu AH51

Typ 320I (EUR)

Typoszereg E E30 (5)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M20

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)

Tapicerka (0269)

Data prod. 1990-09-18

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S209A SPERRDIFFERENTIAL 25% Blokada dyrefencjału

S215A SERVOLENKUNG, DREHZAHLABHAENGIG Wspom. ukł. kier., zależ. od pręd. obr.

S288A LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. spr. krz. 29

S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S652A BMW BAVARIA C II Radio Bavaria C II

S681A DACHANTENNE Antena dachowa

S708A M SPORT-LEDERLENKRAD II M Kierownica sportowa, skórzana

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

Stan na zdjęciach wydaje być się bdb.

Co z tego, że dziś miał kupić igłę:

http://otomoto.pl/bmw-320-e30-german-style-320i-gaz-kosa-C26141144.html

A tu jego opis kolegi po oględzinach:

Właśnie wróciłem do domu z podróży po ten samochód. Niestety a może stety bez niego... Miałem 200km w jedną stronę… W rozmowie telefonicznej gościu mówił, że samochód igła, że się nie zawiedziemy jak przyjedziemy, że wszystko gra. Ustaliliśmy, że jak przyjedziemy to mamy dać znać. Daliśmy znać, że jesteśmy w umówionym miejscu no i za pół godziny wpadł pan (nazwijmy go nr 1) z kobietą w Oplu Vectrze C, mówi, że kolega (nr 2 – właściciel E30) zaraz przyjedzie. Po 20 minutach przyjechał pan + jakiś kolega (nr 3) i za chwilę kolega od E30. Samochód prezentował pan nr 1, chociaż to nie on był właścicielem. Pan nr 2 nie mówił dużo o samochodzie. Pan nr 1 na wszelkie uwagi zwrócone odnośnie stanu oglądanego przez nas samochodu, tłumaczył, iż nie jest to nowe auto z salonu. Auto ma 22 lata, więc czego my wymagamy od tego auta za 6 tysięcy złotych. Cytuję: „Przecież 6 tysięcy to nie są pieniądze” Mój tata zwracając uwagę na mankamenty, wkurzył chyba pana, który zaczął oglądać nasz samochód i mówić, że jest w gorszym stanie, niż ten który nam prezentuje :D Mówił m. in. że szpachla nam z dachu odchodzi, że kolor brzydki :D Bardzo aroganckie i chamskie zagrywki z jego strony. A teraz trochę prawy co do auta i jego stanu:

- Instalacja gazowa zwykła, gościu tłumaczył, że lepsza od sekwencji. Mówił, że zero strzałów. Na miejscu zobaczymy rozje**ną gumę, poklejoną izolacją i przepływomierz poklejony sylikonem, który się rozpada.

- Auto zadbane? Kolejne kłamstwo! W środku oparcie tylne rozerwane z prawej strony na szwach, kanapa z dziurą wielkości 5 złotówki. Dalej z przodu boczki od dołu to były chyba wyrywane i tak zostały. Fotel kierowcy się nie składa, cały lata... Jest spora dziura. Fotel pasażera składa się, ale wyrwany plastik koło tej rączki od składania. Uszczelka od strony kierowcy porwana, dziurawa...

- Blacharka w bdb stanie. Kłamstwo! Z auta odchodzi klar, prawie wszędzie. Błotniki były zdejmowane, brak masy zabezpieczającej. Lewy błotnik nie zgnity, prawy dziurawy. Drzwi kierowcy zgnite na dole, do wymiany. Prawe niedługo do wymiany bo też bierze rdza. Drzwi miały małe purchelki, które do zdjęć zostały zamalowane. Tylne lewe nadkole w purchlach. Lewy tył malowany, lakier nawet nie spolerowany, jest miejsce widoczne gdzie malowane, zaciek tak jakby. Listwa z wąskiej dopasowana, ten chrom na niej czymś zaklejony, chyba izolacją… Listwa przyklejona na szarą taśmę… Na rancie nadkola również zaciek, odchodzi zabezpieczenie. Auto całe porysowane tzn. dach, klapa tył, drzwi, tylne błotniki... Pod prawym kielichem dziura... Ogólnie to było kilka purchli jeszcze ale nie zapamiętałem gdzie… Koło lampek oświetlających tablicę purchle. Pas tylny koło wlewu gazu też przyrdzewiał. W prawej przedniej lampie mijania jakaś pszczoła, szkło od długich zbite.

- Technicznie bez zastrzeżeń. Tego potwierdzić nie mogę, bo nawet się nie przejechałem nią. Ale jak zapytałem jaki olej był lany, to właściciel nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie. Dopiero pan nr 1 odpowiedział że był lany 10 w 40. Pytając o to, czy klocki hamulcowe i tarcze były wymieniane usłyszałem odpowiedź – chyba… Ogólnie na każde pytanie pan nr 2 odpowiadał, że on nie wie, że to dopiero kupione itp. Auto miało być w Polsce 4 lata, przynajmniej tak wynikało z rozmowy telefonicznej. W dowodzie pierwsza rejestracja w kraju 2005… W dowodzie widniał również mały problem, mianowicie, współwłaściciel auta… Opony wszystkie do wymiany się klasyfikowały. Prawy tył – dziura załatana od środka chyba. Wszystkie poobcierane od rantów błotników i nadkoli. Na wspomnienie o tym, pan nr 2 powiedział, że mogę je sobie obrócić i nie będzie widać. Samochód nie trzyma się rewelacyjnie jak zapewnia pan w ogłoszeniu. Czy jest nisko i sztywno? Nie wiem 

- Kwestia ceny została poruszona pomimo tego wszystkiego. Moja propozycja to 4000 tysiące i zabieram ją, lecz pan nr 2 powiedział, że 5000 tysięcy to minimum. Pogadałem jeszcze trochę, zwracając uwagę na wszystkie mankamenty a pan nr 1 powiedział, że jutro przyjeżdża człowiek z Lublina i kupi ją tak jak stoi za 5500tysiąca. Chyba myślał, że jestem napalony na nią i wezmę ją za takie pieniądze. Próbował wmówić mojemu tacie, że ten się nie zna na samochodach , że szkoda, że nie oglądał innych E30, bo to co on ma to naprawdę zadbany egzemplarz. Mój tata mógłby być ojcem dla tego pana, gdyż jest starszy co najmniej o 25 lat od niego, a samochodami się zajmował cytuję „jak pan robił w pieluchę, to ja jeździłem e30” :D). Jego arogancja przekraczała wszelkie granice, a gdy mój tato się odezwał, pan powiedział, że jak się panu nie podoba to proszę jechać do domu, więc wsiedliśmy w samochód i do domku…

Ogólnie to powinien być wprowadzony jakiś przepis regulujący zachowanie w takich sytuacjach, tzn powinno się móc bezkarnie dać w ryj takiemu klientowi.

Szkoda tylko naszych nerwów i paliwa…

SERDECZNIE NIE POLECAM TEGO AUTA.

Więc proszę o jakieś informacje o tym BMW z Wrocławia. Dziękuję i Pozdrawiam :)

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakby wyglądał na żywo jak na zdjęciach to chciałbym go na swoim podjeździe :wink:

Boje się, że może być podobnie (może nie aż tak źle :roll: ), bo wg mnie to są śmieszne pieniądze za taki egzemplarz jak w opisie oczywiście.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Na zdjęciach faktycznie wygląda nieżle :cool2: :cool2: i widać ze foto robione pod sprzedaż.Nie za bardzo coś widać :D :D

Gość pisze ze serwisowany w ASO....hmm...u pana Wiesia za rogiem czy gdzie??

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

środka nie widać na ogłoszeniu, można się było spodziewać za tą cenę.

w miarę zadbany egzemplarz w niemczech to 2000-2500 euro.

jak kolega szuka youngtimera i ma budżet to za Odrę proponuje się wybrać.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały