Skocz do zawartości

Listwy ozdobne przedniej szyby.

Artur_ncle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na tym forum, prosze o pomoc i jesli temat juz istnieje to przepraszam, ale nie moglem znalesc jednoznacznej odpowiedzi. Jak zdemontowac listewki ozdobne na slupkach przedniej szyby? Czy sa one przyklejone?? Czy osadzone na jakis kolkach czy zatrzaskach i jak je zdemontowac bez uszkodzen? Oczywiscie chodzi o bmw e90 lci.

Podjedź do firmy specjalizującej się w montażu szyb. Ściągną ci w kilka minut i zapłacisz max kilkanaście złotych (a może nawet nic nie wezmą).

Widziałem jak ściągali u mnie w E91 w firmie Nordglass (kilka chwil).

Warto jeszcze zaopatrzyć się w kilka nowych zatrzasków (chyba najpewniej kupić w serwisie) - u mnie jeden słabiej trzymał, ale wymiana zatrzasku nie była niezbędna.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Zasłużeni forumowicze
No jak wsadzisz palce pod to tylko w jednym kierunku mozesz pociagnac :twisted: zacznij od gory i odpinaj ku dolowi (od dachu do maski) odpiecie z 10 sekund na strone. Nie wiginaj jej przypadkiem. Przesuwaj paluchy pod listwa i odpinaj a nie ze zlapiesz za gore i szarpniesz na raz. Zrozumiale?

🙃🙃

O to to! Ciągnij od góry spoko jest niech strzelają :) wyjdzie spokojnie, kup nowe zatrzaski w serwisie chyba po kilka zł sztuka, lub zabawa z odginaniem blaszek. Kolega wcześniej podał ważną informację czyli pilnuj się przed wygnaniem listew, choć jeśli je zwichrujesz to da się je naprostować, zabawy trochę bo warto kilka razy przymierzyć co by uszczelki nie wyły i widok był OK.

No jak wsadzisz palce pod to tylko w jednym kierunku mozesz pociagnac :twisted: zacznij od gory i odpinaj ku dolowi (od dachu do maski) odpiecie z 10 sekund na strone. Nie wiginaj jej przypadkiem. Przesuwaj paluchy pod listwa i odpinaj a nie ze zlapiesz za gore i szarpniesz na raz. Zrozumiale?

O taka odpowiedz mi chodzilo, dzieki bardzo, teraz sie moge do tego zabrac, na jednej z listew mam bąble pod farbą, pewnie wada produkcyjna, chce to pomalowac na nowo...

O taka odpowiedz mi chodzilo, dzieki bardzo, teraz sie moge do tego zabrac, na jednej z listew mam bąble pod farbą, pewnie wada produkcyjna, chce to pomalowac na nowo...

To na 100% wada patrząc na rocznik w twoim opisie.

Ps. Pewnie następne będą ramki wokół drzwi.