Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW E46 które w oryginalnym wyposażeniu nie posiada nawigacji. Chciałbym sie dowiedziec czy mogę zamontowac w nim nawigacje (monitor) 16:9 i czy wiąże sie to z jakimis przerobkami? Czy jak bede kupować sprzęt to mam patrzec na wersje jakaś? Czekam na odpowiedz
Opublikowano

tak , musisz kupić monitor , wiązkę w zależności od tego czy masz H/K czy nie , czytnik navi , tuner radiowy w zależności od typu wiązki na płaskie piny lub okrągłe lub kupić wiązkę pod tuner , odbiornik GPS , no i to wszystko podłączyć plus rozebranie praktycznie lewej strony auta aby przeciągnąć wiązkę od monitora do bagażnika plus zapomniałem o stelażu w bagażniku ...

no i jeśli kupisz monitor z kasetą to przydałaby się zmieniarka ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Dziekuje za szybka odpowiedz, mniej wiecej jaki jest to koszt. sam monitor bez czytnika moze słuzyc jako radio?
Opublikowano
nie może ! ponieważ do odtworzenia dźwięku służy tuner radiowy ... sam monitor z cd ok 1000-1350zł wiązka jakieś 500zł , tuner w zalezności czy nowy typ pod płaskie piny ok 1000 zł , czytnik navi jakieś 1400 zł za mk4 no może 1000zł no i masa pierdół ...ale widziałem że za 2500- 3000zł można kupić komplet

Chiptuning Łódź

• Moderatorzy
Opublikowano
Z samym tunerem TV obraz wygląda jak z Atari :)
Opublikowano

Jeśli auto nie miało fabrycznie choćby małej navi to gra jest nie warta świeczki - za dużo babrania się, trzeba rozebrać pół samochodu.

Obecnie na rynku są tańsze i lepsze urządzenia.

Opublikowano
To jest dobra kwestia w czym ori jest lepsze od dynavin? Bo ludzie sobie chwalili to drugie

Moim zdaniem niczym... Wiadomo ori będzie lepiej wkomponowane.

Czytałem wiele opini na temat tego dynavin i ludzie chwalili to sobie. Cena niby wysoka, jednak chcąc pociągnąć instalacje, kupić czytniki, tunery i za ori dać 3tys zł to nawet bym się nie zastanawiał czy Dynavin czy ori. Wszystko fajnie się mówi kupić, pociągnąć, podłączyć i hula... Rzeczywistość jest jednak inna. Używane wiadomo nie zawsze sprawne, nie wiadomo ile pochodzi, brak gwarancji. Na allegro odsyłać kolejne koszty. Czytając opis tego Dynavin to już ma system z tej ery. Dużo funkcji, z których i tak nie będziemy kożystać :P Jedyne czym bym się głębiej zainteresował to dostępność map na to urządzenie. Kolejny plus to brak jakiś dodatkowych ramek, bo system dedykowany. Zestaw głośnomówiący. Moim zdaniem super.

Tutaj jest starszy model dynavin, ten nowszy d99 android ma ładniejszy wygląd systemu. Moim zdaniem do kokpitu pasuje idealnie. Jakbym nie musiał wymieniać całego zawieszenia to bym to kupił :P

Opublikowano
Widzę Panowie że jednak odradzacie zakup ori. Ten dynavin wystarczy podłaczyc i hula? z tego co widze za ori trzeba dać koło 3000 zł za ten dynavin tez, sam juz nie wiem co wybrac... Dodam ze jest to compact i nie było tam nawet tej małej navi..
Opublikowano
mi ktoś kiedyś odradził dynavin jako np. navi z prostego względu , jego położenie jest poprostu niewygodne ... i źle się zerka na navi która jest na tej wysokości ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
mi ktoś kiedyś odradził dynavin jako np. navi z prostego względu , jego położenie jest poprostu niewygodne ... i źle się zerka na navi która jest na tej wysokości ...

Ale ori nawigacja w tym samym miejscu jest. Chyba, że autor rozważa ogólnie nawigację. Jeśli tak to kupić TomTom'a za 300zł i będzie git.

Nie wiem czy do tego Dynavin nie będzie potrzebna antena GPS. Poczytaj, popytaj ludzi co to zakładali.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=4&t=64927

Temat założony w 2009r. więc pewnie obejmuje wszystkie odsłony Dynavin.

Opublikowano

Zarowno ten sprzet z allegro, jak i Dynavin to chinczyk. Jesli chodzi o ich podlaczenie to wszystko pasuje bez rzezbienia. Jedynym problemem jest wsadzenie panelu od klimy w miejsce schowka i wywalenie ramki w calu zamonowania chinola 2din....

Plusy sa takie, ze NAVI mozesz wgrac jaka chcesz (odpala sie z karty pamieci). Cena troche powala, ale co zrobic...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Poczytałem trochę o tym Dynavin. Najnowsza jest wersja d99 na Androidzie, na windowsie podobno też jest. Wszystko ładnie pięknie ale większość użytkowników narzeka na nadmiar dodatków i co za tym idzie kosmiczna cena. Tuner radiowy w tym dynavinie poprawiony, zbiera ładnie wszystkie stacje. Dodano także funkcje podglądu danych z kompa. Poprawiono także jakieś inne problemy z poprzednich wersji. Nie zawiesza się, płynnie chodzi.

Też trochę jestem zdziwiony, że to ma wifi :D Zadaje pytanie po co? Chyba, że często robią aktualizacje software i do tego się przydaje. Jakoś nie potrzeba mi na postoju wchodzić na youtube :P

Ogólnie rzecz biorąc, moim zdaniem producent powinien zrobić jakąś wersję odchudzoną Dynavin, która ma to co ori, tylko że lepsze i to by wystarczyło. Cena wtedy może też by się odchudziła o jakiś 1000zł.

Opublikowano

Teraz ten sprzęt ma to wszystko co powkładali do telefonów komórkowych.Większość funkcji nieprzydatna i tylko procesor obciąża niestety

Koszt tej Dynavin i ori spory no ale luksus kosztuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco