Skocz do zawartości

BMW E32 730i M60 V8 ODMA ! PYTANIE !

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, kupiłem separator oleju nr 1 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GD11&mospid=47340&btnr=11_4644&hg=11&fg=15 jako odmę ale okazało się że tutaj odma to inaczej zawór zwrotny nr 3 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GD11&mospid=47340&btnr=11_4654&hg=11&fg=40 . Moje pytanie do Was , w którym miejscu silnika znajduje się ten separator oleju z pierwszego linku ? Skoro go już kupiłem to chcę wymienić na nowy, szukam, szukam ale znaleźć nie mogę ... :oops:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten separator oleju znajduje się po stronie kierowcy za łańcuchem rozrządu.

Widać to np. na

filmie.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wielkie dzięki, w fajniejszym miejscu już nie mogli go zamontować :mrgreen: szykuje się mała imprezka mechanikowi :roll: jeszcze raz dziękuję ! :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z reguły nic się z nim nie powinno dziać. Sugerowałbym wcześniejsze obadanie czy nie jest uszkodzony, zanim mechanik rozpocznie imprezę :)

Przy okazji samej wymiany można spojrzeć na rozrząd i ew. wymienić to i owo gdyby zachodziła potrzeba.

Niestety lokalizacja tego separatora jest na tyle nieszczęśliwa, że trzeba sporo zdemontować, a to wiążę się z kosztami robocizny.

Jeżeli chodzi o wymianę odmy odmy :) to w TYM poście zamieściłem linki do fotorelacji i filmów. Może się przyda.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z reguły nic się z nim nie powinno dziać. Sugerowałbym wcześniejsze obadanie czy nie jest uszkodzony, zanim mechanik rozpocznie imprezę :)

Przy okazji samej wymiany można spojrzeć na rozrząd i ew. wymienić to i owo gdyby zachodziła potrzeba.

Niestety lokalizacja tego separatora jest na tyle nieszczęśliwa, że trzeba sporo zdemontować, a to wiążę się z kosztami robocizny.

Jeżeli chodzi o wymianę odmy odmy :) to w TYM poście zamieściłem linki do fotorelacji i filmów. Może się przyda.

Właśnie chciałem wymienić odmę a jako że opis jest separator oleju to z pośpiechu ją zamówiłem, tutaj to sie nazywa znowu zawór zwrotny :mad2: teraz więc i to zamówilem i tylko to wymienię, bo jestem już po wymianie wszystkich możliwych uszczelek pod deklami i nie uśmiecha mi się od nowa tego wszystkiego rozbierać, może jest ktoś chętny na nowy ori separator ? :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A zwrócić tego nie możesz?

Nie wiem czy kupowałeś na odległość czy osobiście w sklepie, ale jeżeli na odległość to masz ustawowo 10dni na zwrot bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Oczywiście jeżeli zakupiony towar nie jest uszkodzony, etc.

Jeżeli kupiłeś w sklepie to myślę, że jeżeli są handlowcami z prawdziwego zdarzenia to też powinni pójść na rękę.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A zwrócić tego nie możesz?

Nie wiem czy kupowałeś na odległość czy osobiście w sklepie, ale jeżeli na odległość to masz ustawowo 10dni na zwrot bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Oczywiście jeżeli zakupiony towar nie jest uszkodzony, etc.

Jeżeli kupiłeś w sklepie to myślę, że jeżeli są handlowcami z prawdziwego zdarzenia to też powinni pójść na rękę.

Kupiłem w sklepie który bierze towar od Smorawińskiego ale zwrotu niestety NIET ! Może wystawię na allegro za 100zł :mrgreen: Jeszcze raz dzięki za pomoc w tym temacie :cool2: