Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem-mianowicie padło łożysko w kole,problem jest taki że nie wiem które.Byłem u 3 mechaników i też im ciężko stwierdzić,na pewno prawa strona-(po skrecie w prawo-dociążona lewa strona pojazdu- szum ustaje).Szumi dość poważnie a powyżej 100km/h bardzo głośno.Po zdjeciu koła ciężko stwierdzić które łożysko padło.Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to sprawdzić?.Zrobiłem już z takim łożyskiem ok 1000 km, licząc na to że objawy nasilą się i będzie można łatwiej zdiagnozować ale dalej jest to samo.Z góry dzieki za wszelką pomoc.
Opublikowano

To może czas najwyższy zmienić mechaników, jeśli żaden z nich nie potrafi takiej zagadki rozwiązać. U mnie była taka sama diagnoza w ASO - szumi, wyje = padło łożysko. Okazało się, że to opony RFT tak dają czadu, a po zmianie przód-tył jest znacznie ciszej, mimo tego, że opony już tylko do końca sezonu pojeżdżą.

Może spróbuj w pierwszej kolejności takiego zabiegu, bo całkiem możliwe, że to np wyząbkowane opony tak huczą. Dziwi mnie fakt, że kilku mechaniorów nie potrafi zdiagnozować, które łożysko padło :mad2:

Opublikowano

Potwierdzam :D ,tez podejrzewalem lozysko a winne byly podjechane juz opony rof,wymiana opon i brak wczesniejszych objawów ktore wskazyawaly na lozysko :mad2: :D

Warto sprawdzic opony i choc dla testu podmienic-mniejszy koszt i czasowo szybciej :D :cool2:

icon4.png
Opublikowano

Opony też takie mobjawy powoduję.Temt poruszany często na forum

Zamień koła przód na tył i zobaczy czy jest tak samo dalej

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
miałem ten sam problem kiedyś w e46. to wina opon RFT. szybko potrafią się wyząbkować i wtedy wydają dzwięk taki jak by łożysko padało.
Pozdrawiam Kuba:)