Skocz do zawartości

320i pocące się przewody od zbiornika wspomagania- wyciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

po uszczelnieniu silnika dziś zauważyłem że na osłonie silnika po prawej stronie widoczny jest ponownie jakiś wyciek. Wydaje mi się, że to jakby z przewodów układu wspomagania kierownicy tam gdzie wchodzą one do chłodnicy płynu wspomagania. Zauważyłem, że przewody wchodzące do zbiornika płynu wspomagania już od samego zbiornika sa jakby zapocone. Co się dzieje?? Dodam, że mam mocno dokręcony zbiornik płynu- może się nie odpowietrza??? Sam nie wiem, przewody nie wyglądają na popękane lub zużyte i może to spod zacisku przy zbiorniku coś pocieka, ale sam już nie wiem. Miał ktoś z was taki problem?? Moje pytanie to czy te przewody się wymienia??? nie mam pojęcia jak są łączone z tą chłodnicą??? Proszę o jakąś wskazówkę jeśłi ktoś coś takiego ćwiczył. Moze wystarczy zmienić opaski przy zbiorniczku. :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie czas już zrobił swoje i guma się zestarzała. Sama wymiana zacisków może nic nie dać, trza by przyciąć przewód o te parę cm żeby zaciskać na świeżym miejscu.
Opublikowano

Dolny przewód wspomagania bardzo często jest zapocony w e46 - olej wydostaje się przy okuciu na przewodzie.

Mam to samo, jeżdżę z tym 3 lata i jest ok - ubywa dosłownie 2 krople na miesiąc.

Opublikowano
kolega wyżej ma racje,mi też sie poci ten przewód,kupiłem nawet drugi używany w dobrym stanie i ten tez po krótkim czasie zaczął sie pocic.to jakas kolejna wada tych silników