Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem niedawno E46 2002r 150KM i jako że lubie mieć auto dopracowane ciekawi mnie kilka defektów i jak je usunąć mianowicie

- nie podświetlają mi się przyciski sterowania szybami w tylnych drzwiach, mimo iż szyby działają,

- mam kierownicę ze sterowaniem radiem i czasem klikając przycisk ściszania radia przeskakuje mi stacja na następną lub jak słucham płyty to wskakuje mi kolejna piosenka, reszta przycisków działa ok, czy to może być problem z taśmą czy coś innego

- kierownica po skręceniu w lewo to wracając do pozycji kół na wprost mniej więcej przy 45 stopniach skręcenia w lewo czuć na kierownicy takie delikatne pukniecie, nie jest to głośne tylko delikatnie wyczuwalne, magiel nie cieknie wszystko dookoła suche w komorze silnika, ktoś sie z tym już spotkał?

- kolejna irytująca sprawa to bardzo ciężko działają mi przyciski climatronica i radia rano wsiadając do auta na prawdę ciężko je wcisnąć aż boję się żeby ich nie uszkodzić, czy da się je jakoś przeczyścić albo jest może na nie jakiś inny patent?

Na wszystkie pytania starałem się wyszukać odpowiedzi na forum ale jako że jestem tu świeży to albo robiłem to nieudacznie za co przepraszam pewnie z czasem się wprawie, albo ich nie ma

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
- nie podświetlają mi się przyciski sterowania szybami w tylnych drzwiach, mimo iż szyby działają

Tak ma być :cool2: elektryczne szyby z tyłu w e46 to taki rarytas, że o podświetleniu zapomnieli :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Powiem tak mimo tego ja pokochasz, ja pomimo tego ze ciagle cos do niej dokladam nigdy nie bede zalowac ze mam bmw. e46 Maja swoje bolaczki, to pewne.
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano

o podświetlaniu zapomnieli?? :duh:

ogólnie autko mi się bardzo podoba i daje frajdę z jazdy ale troszkę mnie te defekty irytują wiadomo że najlepsze jest to co pod pedałem gazu a nie guziczki na kierownicy ale jednak i takie rzeczy cieszą, zastanawiam się jeszcze na zmianą mapy żeby troszkę polepszyć przyspieszenie. Jak to u Ciebie herbatkowy wygląda bo chyba masz mod od TC jak spalanie i jazda?

Opublikowano

ogólnie autko mi się bardzo podoba i daje frajdę z jazdy ale troszkę mnie te defekty irytują wiadomo że najlepsze jest to co pod pedałem gazu a nie guziczki na kierownicy ale jednak i takie rzeczy cieszą, zastanawiam się jeszcze na zmianą mapy żeby troszkę polepszyć przyspieszenie. Jak to u Ciebie herbatkowy wygląda bo chyba masz mod od TC jak spalanie i jazda?

Spalanie troszeczke mniejsze niz przed modem, bemeke przetestowalem podczas wakacyjnej wycieczki w góry. Przy jeździe dynamicznej z załadowanym kufrem spaliła mi 5.8 litra. Mysle ze jes tspoko, co do dynamiki auto duzo żywsze, seryjna 320d sie nie umywa. Generalnie polecam TC w 100%/

Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano

na początek radzę kupić kabelek do INPY , DISa i trochę posprawdzać autko , koszt niewielki a zapewniam że się przyda ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
TC a do póżniejszego wgrywania nowych map będzie dobry? Bo już pewnie zauważyłeś że zastanawiam się nad skorzystaniem z Twoich usług podniesienia mocy