Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie układu chłodzenia gdzieś mi cieknie płyn z pod zbiorniczka wyrównawczego albo to jest łączenie zbiorniczka z kranikiem do spuszczania wody ( to co wchodzi w zbiorniczek z 2 otworami) albo z węża tego co idzie od tego właśnie co wchodzi w zbiorniczek i tam odstaje kruciec który jest połączony wężem gumwym z silnikiem i mam pytanie skracał ktoś tego węża lub kupił te oringi ja dzwoniłęm do aso w lubinie to powiedzieli zę oringi są w orginale tylko ze zbiorniczkiem co ciekawe podczas azdy po mieście wywala więcej wody niż w trasie
Opublikowano
Kolego takie ringi gumowe kupisz np. w agromie. Nie wiem czy dostaniesz odpowiednie ale, warto się spytać. Trzeba oczywiście mieć swój na wymiar.
Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie układu chłodzenia gdzieś mi cieknie płyn z pod zbiorniczka wyrównawczego albo to jest łączenie zbiorniczka z kranikiem do spuszczania wody ( to co wchodzi w zbiorniczek z 2 otworami) albo z węża tego co idzie od tego właśnie co wchodzi w zbiorniczek i tam odstaje kruciec który jest połączony wężem gumwym z silnikiem i mam pytanie skracał ktoś tego węża lub kupił te oringi ja dzwoniłęm do aso w lubinie to powiedzieli zę oringi są w orginale tylko ze zbiorniczkiem co ciekawe podczas azdy po mieście wywala więcej wody niż w trasie

w mieście wywala więcej bo dostaje większa temp. zalącza się wentylator zwiększa ciśnienie i przez to więcej wywala. odkręć troche dekielek od zbiorniczka wyrównawczego tak by nadmiar pary wywalalo to będzie mniej ciekło

Opublikowano
odkręć trochę dekielek od zbiorniczka wyrównawczego tak by nadmiar pary wywalało to będzie mniej ciekło

Powaga czy zgryw?

Tak z ciekawości czy da się tak długo jeździć? :lol:

A może niech od razu odkręci odpowietrznik. :norty:

Opublikowano
odkręć trochę dekielek od zbiorniczka wyrównawczego tak by nadmiar pary wywalało to będzie mniej ciekło

Powaga czy zgryw?

Tak z ciekawości czy da się tak długo jeździć? :lol:

A może niech od razu odkręci odpowietrznik. :norty:

przeciez oczywista rzecz że chodzi o to by w naglym wypadku jak mu sie w mieście zagotuje to niech poluźni dekiel to mu zejdzie cińienie i nie będzie mu wywalać nieszczelnoscią a wiadomo ze to nie na długą mete

Opublikowano
byłem w agromie ze swoim origneiem średnice bym dopasował ale mają grubość 5 a tu idzie 4,5 z tego co mówili skracał ktoś z was węża od zbiorniczka do silnika bo mi cieknie na opasce
Opublikowano

w mieście wywala więcej bo dostaje większa temp. zalącza się wentylator zwiększa ciśnienie i przez to więcej wywala. odkręć troche dekielek od zbiorniczka wyrównawczego tak by nadmiar pary wywalalo to będzie mniej ciekło

Lepiej profilaktycznie zmienic korek na nowy. Często sie zacinają korki i nie puszczają cisnienia.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Koledzy korek zmieniony na nowy orginał bmw nowy termostat nowy zbiorniczek jeździłęm z miesiąc tak około 12 km do pracy w jedną stronę i 12 w drugą plus codziennie o mieście z też kilka kilkanaście km ale ostatnio jechałęm w trasie około 25km w jedną stronę i butowałęm go mocno po mieście i od około miesiąca pierwszy raz musiałem zrobić dolewke ??? dlaczego na 100% wykul;aczm uszczelke pod głowicą któryś oring puszcza ale czemu od obrotów czy jak??
Opublikowano
wieksze obroty to wieksze cisnienie w ukladzie - stad wieksza mozliwosc wycieku w najslabsyzm miejscu
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...